Barcelona

Alfred Bosch serà el candidat d'ERC a les eleccions del 20 de novembre

ERC afrontarà les eleccions generals del 20 de novembre amb la nova direcció, encapçalada per Oriol Junqueras i Marta Rovira, i amb el candidat d'aquests, el periodista i escriptor Alfred Bosch. Tots tres han rebut un ampli suport dels militants del partit que han anat a votar; en una jornada de primàries que ha registrat una participació pròxima al 45%. Bosch s'ha imposat amb rotunditat a Joan Ridao, en obtenir un 65,81% dels vots davant del 30,66% aconseguit pel fins ara secretari general. La nova cúpula destaca l'inici d'una nova etapa al partit, amb un projecte de renovació i unitat i amb les llibertats nacionals i la justícia social com a prioritats.

Actualitzat
La militància d'ERC s'ha decantat per la renovació en el duel entre Alfred Bosch i Joan Ridao per escollir el cap de llista a les generals. Renovació i cohesió, ja que el candidat escollit és el que tenia l'aval de la nova cúpula del partit. De fet, tots dos han anat junts a les urnes a Martorell. Bosch, però, no ha pogut votar perquè no és militant del partit.

Oriol Junqueras i Marta Rovira han estat escollits, en una elecció sense rivals, com a president i secretària general d'ERC amb el 92,07% i el 89,97% dels vots, respectivament, en una jornada de votacions en la qual s'ha registrat una participació mitjana del 44,78%. Un percentatge bastant inferior al registrat en la jornada precedent de l'any 2008, en què es va superar el 57%.

Junqueras relleva en el càrrec Joan Puigcercós, que després de la debacle electoral de les autonòmiques del 2010, en què els republicans van perdre la meitat de la seva representació parlamentària, va decidir no presentar-se a la reelecció. El seu successor li ha agraït aquest gest, que ha qualificat de generós.

El nou líder republicà s'ha presentat davant dels periodistes definint aquesta com una gran nit per a Esquerra i posant-se al servei del país amb un projecte, ha dit, renovat i un partit que ha escoltat la veu dels ciutadans. Junqueras ha dit que aspiren a unir la majoria del país, fita per la qual ha demanat l'ajuda de tots, per treballar per avançar en la prosperitat, la justícia i la llibertat.

Mà estesa a Ridao

Alfred Bosch ha reiterat, en la seva primera compareixença després de ser escollit candidat, l'oferiment a Joan Ridao perquè "s'incorpori o, com a mínim, ajudi" a la candidatura pel 20-N. L'escriptor ha tingut paraules d'agraïment per a l'encara diputat a Madrid, i ha assegurat que la feina que han fet els tres representants d'ERC al Congrés dels Diputats serà la "base" del treball que a partir d'ara liderarà.

Segons ha afirmat, les dues màximes del nou candidat republicà seran la lluita per "la llibertat nacional" i per "la justícia social".

Per la seva banda, Joan Ridao, s'ha posat a disposició dels nous líders d'Esquerra i ha agraït el suport que ha rebut per part del seu partit, al llarg d'aquests anys.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut