El president de la Generalitat, Artur Mas, en un acte a Madrid (Foto: EFE)
El president de la Generalitat, Artur Mas, en un acte a Madrid (Foto: EFE)
Madrid

Mas diu a Madrid que Catalunya enceta la seva pròpia transició nacional

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat des de Madrid que Catalunya comença el seu propi camí en solitari. Ho ha dit en un acte a la capital espanyola aquest dimarts per commemorar la Diada Nacional de Catalunya. Mas ha criticat la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut i la reforma de la Carta Magna, que considera mostres del trencament de l'esperit de consens constitucional.

Actualitzat
Artur Mas ha assegurat des de Madrid que Catalunya enceta la seva pròpia transició nacional perquè ara "toca". El president de la Generalitat ha recalcat que aquest procés es fa "sense amenaçar ningú, sense importunar ningú" i de forma pacífica i democràtica.

Segons Mas, aquest procés consta de tres punts irrenunciables com són la identitat, la cultura i la llengua i té com a primer estadi un pacte fiscal, que es plantejarà al govern espanyol que surti de les eleccions del novembre.

El president de la Generalitat també ha carregat contra el que considera "l'escac i mat" a l'esperit constitucional que veu en la reforma constitucional pactada per PSOE i PP i la sentència del Tribunal Constitucional que va retallar l'Estatut.

Anar al contingut