Kabul

Atac talibà contra el quarter general de l'OTAN i l'ambaixada dels EUA a Kabul

Diversos talibans armats amb fusells d'atac i cinturons d'explosius protagonitzen un atac múltiple contra edificis governamentals i oficines de serveis secrets locals i estrangers de Kabul. Un dels objectius és el quarter general de l'OTAN. Segons la policia, quatre o cinc assaltants equipats amb fusells d'assalt, cinturons d'explosius i llençagranades s'han atrinxerat a l'interior d'un edifici i han disparat contra el quarter general de l'OTAN, l'ambaixada dels Estat Units, el departament d'espionatge afganès i altres edificis governamentals.

Actualitzat
L'ambaixada ha confirmat l'atac contra el seu edifici, que no ha causat víctimes. Però fonts policials afganeses parlen de diversos morts i ferits a la zona, tant policies com civils. Per la seva banda, l'ambaixada espanyola, que es troba prop de la zona de l'atac, ha confirmat que no ha patit danys.

Més tard, dos kamikazes han atacat l'oest de la ciutat on han mort un policia i han ferit dues persones. I finalment, un altre escamot hauria atacat la policia en la carretera que va a l'aeroport de Kabul.

Es tracta del segon atac talibà important a Kabul en menys d'un mes, quan a mitjan d'agost van matar 9 persones en un atac contra interessos britànics al país.

Paral·lelament, com a mínim 21 insurgents han mort en un enfrontament amb les forces afganeses i internacionals a la província de Badakhstan, al nord del país. Segons fonts oficials, s'han detingut nou talibans, dos dels quals eren comandants. En canvi, fonts talibanes neguen el balanç de víctimes mortals, però parla de nombroses baixes en tots dos bàndols.

Des de Brussel·les, el secretari general de l'OTAN, Anders Fokh Rasmussen, assegura que té confiança en les autoritats locals i que els talibans no aturaran la transició de la seguretat a les forces afganeses, que es completarà el 2014.


Anar al contingut