Vilamarxant

Detenen el presumpte autor de l'incendi a Vilamarxant que ha obligat a evacuar 400 persones

Un jove ha estat detingut per la Guàrdia Civil com a suposat autor de l'incendi forestal que es va declarar dijous a la tarda a Vilamarxant. El foc va obligar dijous a evacuar 400 persones d'una urbanització i de cases disperses. La sequera va afavorir la propagació de l'incendi, que no ha pogut ser controlat fins aquest divendres a la tarda, després de cremar 194 hectàrees. En les tasques d'extinció hi han participat unes 30 dotacions terrestres que han atacat el foc, que es va iniciar en dos punts separats per un quilòmetre. El foc ha arribat arran mateix de les vivendes, però l'alcalde de Vilamarxant espera que els veïns puguin tornar aquest dissabte a casa seva.

Actualitzat
L'evacuació de 400 persones d'urbanitzacions i cases disperses dels municipis de Vilamarxant i Pedralba s'ha fet de manera preventiva a causa del fum. Els veïns estan allotjats en segones residències i en diferents habitacions d'hotels de València. El foc va començar en dos fronts separats per 700 metres, fet que va fer sospitar des d'un primer moment que es tractava d'un incendi intencionat. Les flames es van ajuntar i l'incendi ha cremat 194 hectàrees abans de poder ser controlat.

A la zona hi estan treballant encara una trentena de dotacions terrestres. A la tarda s'ha pogut controlar el foc, després que al matí se n' ha pogut delimitar el perímetre. De fet, al matí s'hi han incorporat onze mitjans aeris, als quals se n'han sumat cinc més en les últimes hores. Abans de la detenció del jove sospitós d'haver iniciat el foc, l'alcalde de Vilamarxant ja va assegurar que es tractava d'un incendi provocat. El conseller d'Interior de la comunitat, Miquel Peralta, no ho va confirmar, però tampoc no ho va descartar. 
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut