Washington

Els Estats Units reforcen la seguretat en la vigília de l'11-S

Actualitzat
En la vigília del desè aniversari de l'11-S als Estats Units, el govern nord-americà ha reforçat la vigilància, com gairebé cada any, davant una amenaça d'atemptat terrorista. Els controls de seguretat s'han incrementat a les carreteres, als principals aeroports i a les ciutats de Washington i Nova York. Segons la secretària d'Estat nord-americana, Hillary Clinton, hi ha una amenaça "creïble, però no corroborada" d'un possible atac terrorista al país quan es compleixen deu anys dels atemptats de l'11-S. Clinton ha confirmat que al darrere d'aquesta nova amenaça hi ha la xarxa terrorista Al-Qaeda

Clinton, que ha fet una crida a la tranquil·litat a la ciutadania, també ha subratllat que l'executiu nord-americà farà una campanya "incansable" contra les amenaces i ha afegit que la Casa Blanca està disposada a utilitzar la força dins del marc de la llei, sempre que sigui necessària. El vicepresident dels Estats Units, Joe Biden, s'ha sumat a la crida a la normalitat de Clinton. Biden ha demanat als ciutadans que continuïn amb la vida quotidiana, però que es mantinguin atents a qualsevol moviment sospitós. Tot i així, ha recordat que l'amenaça terrorista no ha estat confirmada.

El president del país, Barack Obama, ha demanat a tot l'equip de seguretat que "redobli els esforços" per seguir la informació que han aconseguit sobre aquesta nova amenaça i ha ordenat que es prenguin totes les precaucions possibles. Un portaveu de la Casa Blanca ha assegurat que, malgrat tot això, Obama seguirà amb els plans previstos i que participarà a l'homenatge a les víctimes de l'11-S.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut