Imatge d'arxiu d'Óscar Sánchez
Imatge d'arxiu d'Óscar Sánchez, el català empresonat a Itàlia per narcotràfic
Montgat / Roma

Òscar Sánchez, el maresmenc empresonat a Itàlia per una confusió, pateix vexacions

Actualitzat
Òscar Sánchez, el català empresonat a Itàlia per narcotràfic i que seria víctima d'una suplantació d'identitat, ha explicat al cònsol espanyol en aquell país les vexacions que pateix a la presó. Els sis companys de cel·la d'aquest veí de Montgat el desperten a la nit cremant-lo amb cigarretes, li peguen, li fan xantatge i li impedeixen anar al lavabo. Les autoritats espanyoles són optimistes de cara a poder demostrar que Sánchez no té res a veure amb el narcotràfic i que es víctima d'una suplantació d'identitat.

El cònsol espanyol va visitar Sánchez la setmana passada i ha enviat una carta de queixa al jutge del tribunal de Nàpols que porta el cas i a Institucions Penitenciàries d'Itàlia. Sánchez li va explicar que no va poder rebre els 200 euros que li va enviar una plataforma de suport de Montgat perquè els companys de cel·la, tots napolitans, els hi van prendre amb el pretext de comprar-li menjar al mercat de la presó, però no ha vist mai ni els euros ni el menjar.

El tribunal ha de fixar una data per a la vista d'apel·lació, que serà a l'octubre, en què s'intentarà demostrar que és innocent. Les investigacions de la policia espanyola conclouen que el mafiós uruguaià Marclo Roberto Marín ha usurpat la identitat del maresmenc, que va ser condemnat a 14 anys de presó com a cap del tràfic de cocaïna entre Espanya i Itàlia.

Entre les proves que es presentaran hi ha el fet que Marín es va registrar en un hotel de Roma amb el DNI de Sánchez, que n'havia denunciat el robatori, mentre ell era a Montgat. A més, la seva cap al lloc de rentat de cotxes on treballava testificarà que mai no va abandonar el seu lloc de treball els dies que l'acusen d'haver traficat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut