L'alcalde de Badalona i la presidenta del PPC, a l'entrada dels jutjats
L'alcalde de Badalona i la presidenta del PPC, a l'entrada dels jutjats
Barcelona

García Albiol diu que no és xenòfob, sinó realista, i alerta contra els partits que "sí que són perillosos"

L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha assegurat que no és xenòfob, sinó realista amb el problema de la immigració a la ciutat, i alerta que sense postures com la seva creixerà la ultradreta. En una entrevista al programa "El matí de Catalunya Ràdio", García Albiol, ha afegit que si els partits tradicionals no afronten de "manera real" aquesta qüestió, els veïns se senten "oblidats" i acaben confiant en partits "radicals" amb "missatges racistes", partits que, ha assegurat, "aquests sí que són perillosos". García Albiol també ha dit que amb les lleis actuals els ajuntaments tenen poc marge per lluitar contra la immigració il·legal.

Actualitzat
Les declaracions de García Albiol arriben l'endemà que va anar a declarar al jutjat, amb el suport de la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, i com a imputat per uns pamflets en què la formació relacionava els gitanos romanesos amb la delinqüència, segons SOS Racisme, l'entitat denunciant.

L'alcalde de Badalona va defensar que "en els pamflets no s'assenyala ningú per la seva nacionalitat ni ètnia. El que vaig fer com a cap de l'oposició de Badalona i ara com a alcalde és mostrar un problema i proposar solucions". Per la seva banda, Sánchez-Camacho va considerar que la denúncia contra Xavier García Albiol és "política".
Anar al contingut