Rebels a prop de la ciutat de Bani Walid (Foto: Reuters)
Rebels a prop de la ciutat de Bani Walid (Foto: Reuters)
Trípoli

Els rebels podrien entrar avui a Bani Walid, penúltim feu gaddafista, sense combats

Els rebels libis planegen entrar avui mateix al feu gaddafista de Bani Walid, segons la televisió Al-Jazeera, que assegura que representants de tots dos bàndols han arribat a un acord per a una rendició sense combats. Al-Jazeera, que cita fonts rebels, no dóna detalls d'aquest acord per entrar a la ciutat, que fa dies que està encerclada pels rebels.

Actualitzat
Sirte i Bani Walid eren els últims feus gaddafistes a Líbia. Ara, si Bani Walid cau en mans dels rebels, la finalització del conflicte estaria encara més a prop. Així ho veu l'OTAN, que ha afirmat que l'operació que desenvolupa en aquest país acabarà "aviat", quan les noves autoritats puguin garantir la seguretat al país.

Tot i aquest final pròxim, un portaveu de Gaddafi ha aparegut per avisar que el coronel es troba perfectament, que és a Líbia, en un lloc on els rebels no arribaran mai, i que està preparant una resposta militar.

Paral·lelament, un comboi d'uns 250 vehicles armats libis amb oficials de l'exèrcit gaddafista ha arribat al veí Níger, escortat per militars d'aquell país. Combatents gaddafistes també haurien fugit per aquesta frontera. S'especula que Gaddafi i el seu fill Saif al- Islam podrien considerar unir-se al comboi per anar fins a Burkina Faso, país que li ha ofert asil.


ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut