Antigaddafistes en un punt de control (Foto: Reuters)
Antigaddafistes en un punt de control (Foto: Reuters)
Trípoli

Fonts del govern de Burkina Faso neguen a TV3 que hagin donat asil a Gaddafi

Fonts directes de la presidència de Burkina Faso han desmentit a TV3 que aquest país hagi ofert asil a Gaddafi i a la seva família. També han afirmat que no permetran l'entrada del comboi militar gaddafista que, suposadament, ja està de camí. Segons aquestes mateixes fonts, Gaddafi encara és a Líbia i els militars que encapçalen el comboi l'haurien abandonat, a ell i el país.

Actualitzat
Les especulacions sobre el parador de Gaddafi s'han disparat coincidint amb les últimes negociacions que podrien portar els rebels a entrar a Bani Walid, un dels últims feus del coronel, sense combats, després d'haver pactat la rendició amb els fidels al dictador.

Segons fonts militars franceses, un comboi d'entre 200 i 250 vehicles militars libis han travessat la frontera entre Líbia i el Níger, escortats per tropes nigerianes, i han arribat a la població d'Agadez. La destinació final d'aquest comboi militar podria ser, segons els francesos, Burkina Faso, que malgrat haver reconegut les noves autoritats líbies, hauria acceptat donar asil a Moammar al-Gaddafi i la seva família. Aquesta versió ha estat desmentida a TV3 per fonts directes de la presidència de Burkina Faso, que han negat haver ofert asil al coronel. També han dit que no permetran l'entrada de cap comboi al seu territori i han manifestat el seu convenciment que Gaddafi encara és a Líbia.

Segons alguns testimonis, fins fa només quatre dies alguns dels fills de Gaddafi eren a la població de Bani Walid, però n'haurien fugit per dirigir-se al sud del país i afegir-se al comboi. A més, segons fonts del govern rebel, els vehicles blindats també transportarien or i grans quantitats de diners en efectiu.

Última arenga del règim

El líder libi, Moammar al-Gaddafi, està en excel·lent estat de salut i prepara una resposta militar contra els rebels. És l'avís que ha llançat en una televisió siriana el seu portaveu, Mussa Ibrahim, que ha promès continuar la lluita fins a la mort.

Mentre les forces antigaddafistes estrenyen el cercle sobre Sirte i, sobretot, sobre Bani Walid, Mussa afegia que un dels fills del dictador, Saif al-Islam, encara és a Líbia i es mou d'un lloc a l'altre. Amb els rebels encerclant els pocs feus que els queden, la caiguda definitiva del règim i la captura de la cúpula sembla pròxima.


ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut