Barcelona

PPC, Ciutadans i la plataforma CCC celebren "la desaparició" del model actual d'immersió lingüística

El PPC, Ciutadans i la plataforma Convivència Cívica Catalana han celebrat la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya anunciada aquest divendres que obliga la Generalitat a adoptar mesures per incloure el castellà com a llengua vehicular a l'escola catalana en un termini de dos mesos. Els populars, a més, han anunciat que forçaran el govern a aplicar els canvis, mentre que Ciutadans ho ha interpretat com una "derrota del nacionalisme". Finalment, l'entitat CCC ha vaticinat la desaparició del model educatiu català actual.

Actualitzat
El PPC ha reaccionat a la sentència anunciant que el dilluns que ve presentarà una proposta de resolució al Parlament amb la qual pretén exercir un "control polític" per forçar el govern a complir l'ordre arribada del TSJC.

A més a més, el portaveu dels populars catalans al Parlament, Enric Millo, ha advertit al govern que incomplir aquesta interlocutòria "deterioraria les bones relacions" amb el PP, encara que no ha dit si aquesta pot ser una condició que el seu partit posi en el diàleg sobre els pressupostos del 2012.

Millo considera "insòlit" que un tribunal es dirigeixi al govern per instar-lo a "complir la legalitat vigent". "A Catalunya tenim el govern de la il·legalitat i dels incompliments", ha lamentat Millo.

Ciutadans: "Una societat bilingüe tindrà una escola bilingüe"

L'ultimàtum del màxim òrgan judicial de Catalunya ha estat rebut amb alegria a les files de Ciutadans, que ho considera un "triomf de l'estat de dret i dels ciutadans davant del nacionalisme".

En un comunicat, el seu president, Albert Rivera, ha destacat que, "per fi, una societat bilingüe tindrà una escola bilingüe gràcies als pares que han lluitat i a la justícia". En aquest sentit, Rivera dóna per fet que els objectius polítics de la seva formació s'acabaran complint si no és "que el govern concorra en un delicte incomplint la resolució".

Per si de cas, Rivera ha afegit que és "lamentable" tenir un executiu "insubmís". Finalment, s'ha volgut diferenciar del PP advertint que ells no són "còmplices de governs que incompleixen la llei".

L'entitat precursora de la sentència augura la desaparició del model actual

En un altre comunicat, l'entitat Convivència Cívica Catalana, que va portar el cas als tribunals de la mà de tres famílies catalanes, s'ha adjudicat el mèrit d'haver aconseguit el que interpreta com "la desaparició del model d'immersió lingüística" a Catalunya.

CCC creu que la sentència és "una recompensa pels seus molts anys d'esforços a favor de la llibertat lingüística" i assegura que, ara, la Generalitat està obligada "a portar a terme totes les mesures necessàries per complir la sentència", i en cas que les incompleixi hi haurà de respondre "penalment i administrativa".
Anar al contingut