Imatge de la façana de l'ajuntament de Moià (Foto: ACN)
L'ajuntament de Moià es va declarar en fallida tècnica el juliol per un deute de 25 milions d'euros. (Foto: ACN)
Moià

L'Ajuntament de Moià paga el 85% de les nòmines tot i declarar-se en fallida al juliol

L'Ajuntament de Moià, al Bages, ha pogut ingressar finalment el 85% de l'import de les nòmines d'aquest mes dels seus treballadors tot i declarar-se en fallida al juliol. L'alcalde del municipi, Dionís Guiteras, explica que han pogut fer efectiu aquest pagament gràcies als diners que tenien pendents i que han rebut de la Generalitat i la Diputació. Tot i això, el batlle avisa que la solució trobada és un "pedaç" i que no s'ha resolt el problema pels propers mesos.

Actualitzat
L'Ajuntament de Moià ha pogut ingressar el 85% de l'import de les nòmines dels seus treballadors gràcies al pagament d'unes subvencions pendents del Departament de Governació de la Generalitat i d'unes bestretes que ha rebut de la Diputació de Barcelona.

L'alcalde de la població, Dionís Guiteras, adverteix, però, que la situació de les finances del municipi encara és molt delicada. Al juliol, el consistori es va declarar en fallida per un endeutament que arribava al 40% i que sumava 25,5 milions d'euros.

Després de 28 anys ininterromputs de govern de CiU, l'actual alcalde, d'Ara Moià, va denunciar un endeutament per capita de 4.470 euros i que no es podrien pagar les nòmines. Dionís Guiteras ha lloat l'actitud dels treballadors municipals i també el "diàleg constant" amb les altres administracions. El de Moià és un dels consistoris amb la situació econòmica més delicada de Catalunya.
Anar al contingut