La cancellera alemanya, Angela Merkel, en una imatge d'arxiu (Foto: Reuters)
La cancellera alemanya, Angela Merkel, en una imatge d'arxiu (Foto: Reuters)
Nova York

"Forbes" corona Angela Merkel com la dona més poderosa del món

Angela Merkel torna a ser la dona més poderosa del món. La cancellera alemanya ha recuperat el tron que atorga la coneguda revista "Forbes", després que l'any passat fos desbancada per la primera dama nord-americana, Michelle Obama. Hillary Clinton, Dilma Rousseff, Lady Gaga o Ana Patricia Botín també formen part d'aquesta llista de 100 dones.

Actualitzat
La revista "Forbes" ha coronat un any més Angela Merkel com la dona més poderosa del món, i en destaca especialment el seu lideratge "indiscutible" a la Unió Europea i el seu paper "clau" en el "rescat dels seus veïns".

La secretària d'estat nord-americana, Hillary Clinton, se situa en la segona posició, mentre que la presidenta del Brasil, Dilma Rousseff, és la tercera d'una llista de 100 dones.

Michelle Obama baixa de la primera a la vuitena posició i la "reina" de la televisió nord-americana, Oprah Winfrey, passa del número 3 al 14.

La consellera delegada de PepsiCo, Indra Nooyi; la directora executiva financera de Facebook, Sheryl Sandberg; la dirigent índia Sonia Gandhi, o la directora del Fons Monetari Mundial, Christine Lagarde, entre d'altres, també són entre les deu primeres del rànquing.

La llista també inclou altres cares conegudes, com ara les cantants Lady Gaga i Beyoncé, la model brasilenya Gisele Budchen o la presentadora Ellen DeGeneres.

La representació espanyola de la llista és per a la consellera delegada de la filial del Santander al Regne Unit, Ana Patricia Botín, que se situa en la 77a posició.

Un cop més, "Forbes" ha dividit el rànquing per categories: política, negocis, mitjans i estil de vida, i aquesta última inclou esports, moda o entreteniment.
Anar al contingut