Imatge d'arxiu de la ministra d'Economia, Elena Salgado (Foto: Reuters)
Imatge d'arxiu de la ministra d'Economia, Elena Salgado (Foto: Reuters)
Madrid

Elena Valenciano serà la número 2 a les llistes del PSOE per Madrid i Salgado descarta presentar-s'hi

Alfredo Pérez Rubalcaba ha anunciat que la socialista i responsable de la campanya del PSOE de les generals, Elena Valenciano, serà la número 2 a les llistes per Madrid. A més, el candidat a les generals ha insistit en la necessitat d'incorporar més dones a les llistes electorals malgrat que és una decisió de les federacions. Una de les que ja ha descartat formar-ne part és la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, que ha traslladat al PSOE la seva decisió de no repetir.

Actualitzat
La responsable de política internacional del partit socialista i directora de la campanya del PSOE per les generals, Elena Valenciano, anirà com a segona a les llistes per Madrid a les generals del 20-N.

Així ho ha anunciat el candidat del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, en una roda de premsa a la seu federal del partit: "Em fa vergonya dir-ho aquí sent-hi ella, però sí, anirà de número 2 a les llistes de Madrid."

Rubalcaba ha destacat la importància de duplicar el nombre de dones al capdavant de les candidatures socialistes en comparació amb les que hi havia fa quatre anys. Malgrat que la decisió és de les federacions, el candidat socialista s'ha compromès a transmetre aquesta opinió als secretaris generals territorials i "està segur que li faran cas". Rubalcaba declara que "s'ha de fer un esforç perquè aquesta paritat i igualtat que defensem comenci a reflectir-se a les llistes que presentem als ciutadans per a la seva elecció".

Salgado no serà a les llistes

La que ja ha decidit no formar part de les llistes, i així ho ha comunicat al partit, és la vicepresidenta econòmica del govern, Elena Salgado, segons fonts del seu entorn. Tot i això, la ministra no vol abandonar la política i per això ha fet saber al partit que es posa a la seva disposició. El 2008, la titular d'Economia va encapçalar la llista per Cantàbria.
Anar al contingut