Els Castellers de Vilafranca, durant l'actuació a Bombai. (Foto: ACN)
Els Castellers de Vilafranca, durant l'actuació a Bombai. (Foto: ACN)
Bombai

Els Castellers de Vilafranca descarreguen un 3 de 9 a Bombai

Els Castellers de Vilafranca han protagonitzat a l'Índia la millor actuació feta fins ara per una colla catalana a l'estranger. Han descarregat un 3 de 9, un 4 de 8 amb agulla i una torre de 8 folrada durant l'exhibició en un festival religiós que commemora el naixement del déu Krixna. A la festa també hi participen els "govindes", que són grups de nois indis que també fan torres humanes i que han igualat el rècord dels de Vilafranca, perquè també han aixecat una torre de 9.

Actualitzat
Des de fa cinc anys, "govindes" i castellers de Vilafranca intercanvien experiències i coneixements. Els "govindes" són unes colles religioses que també fan construccions humanes molt semblants als castells catalans i aquest dilluns han celebrat la seva diada més important. La seva intenció és fer els millors castells que puguin per competir amb les colles locals.

Durant l'estada, els de Vilafranca han aixecat un castell a la Porta de l'Índia, símbol de la independència del país. També ho han fet a l'illa d'Elephanta, davant d'un temple.

L'actuació dels verds té lloc l'endemà que els Castellers de la Vila de Gràcia van fer l'aleta damunt el primer folre de la seva història. La Colla de Gràcia és la millor agrupació del moment de la capital catalana, i la primera de Barcelona que aquesta temporada fa l'aleta en un castell superior al 3 de 8. Han descarregat de sortida el 4 de 8. Han intentat carregar el 2 de 8, però els ha caigut. I el cap de colla, Aleix Vila, confia que la torre de 8 sigui un incentiu per als de la camisa blau marí.
Anar al contingut