Última versió del sistema Android, integrat en una tauleta de Motorola (Foto: Reuters)
Última versió del sistema Android, integrat en una tauleta de Motorola (Foto: Reuters)
San Francisco

Google compra el fabricant de mòbils Motorola Mobility per potenciar el sistema Android

Google adquirirà l'empresa de telèfons mòbils Motorola Mobility Holding per prop de 9.000 milions d'euros. Segons un comunicat conjunt de les dues empreses, l'objectiu és poder utilitzar patents per impulsar el sistema operatiu Android. L'operació ha rebut el suport unànime dels consells d'administració dels dos grups i els seus promotors esperen acabar el procés al final d'aquest any o principi del 2012. Motorola Mobility és una empresa que va sorgir després de l'escissió del grup Motorola, un dels pioners de la telefonia mòbil.

Actualitzat
Un dels principals executiu de Google, Larry Page, ha assegurat al comunicat que la combinació de les dues companyies crearà "experiències sorprenents per als usuaris".

El sistema operatiu de Google, l'Android, funciona als telèfons mòbils fabricats per Motorola Mobility i altres companyies com Samsung Electronics. Amb aquesta operació, la companyia adquireix les patents que necessita per ser competitiva i intentar recuperar una quota de mercat que actualment lidera Apple amb el seu iPhone.
Anar al contingut