Catalunya

Denuncien retards i congelacions de noves ajudes a la renda mínima d'inserció

El PSC i alguns ajuntaments com ara el de Montornès del Vallès denuncien que la Generalitat ha ordenat desestimar noves sol·licituds per cobrar la prestació de la renda mínima d'inserció (PIRMI). A més, lamenten retards en el pagament de l'ajuda pel mes d'agost. Aquestes queixes arriben poc després que la llei d'acompanyament dels pressupostos hagi endurit les condicions del PIRMI.

Actualitzat
La prestació de la renda mínima d'inserció està en revisió. Alguns ajuntaments catalans denuncien que han rebut ordres de la Generalitat de no aprovar cap nova sol·licitud de l'ajuda. El Departament d'Empresa i Ocupació reavaluarà tots els casos que actualment reben l'ajuda després que la llei d'acompanyament dels pressupostos va endurir les condicions per accedir-hi.

Aquesta norma demana un mínim de dos anys de residència en comptes d'un i limita a cinc anys el temps màxim que es pot percebre aquesta ajuda destinada a atendre les necessitats bàsiques de persones que es troben en una situació econòmica i social complicada.

Retards a l'agost

A més de reavaluacions i congelacions de noves ajudes, alguns ajuntaments han lamentat que l'ajuda corresponent al mes d'agost arriba amb retard i els beneficiaris han de cobrar-la en xec a l'entitat bancària a diferència del que passava fins ara, que els diners arribaven per transferència. Els ajuntaments denuncien que aquest canvi ha provocat confusió i inquietud entre els beneficiaris.

De moment, des de CiU, el portaveu parlamentari, Jordi Turull, ha assegurat que les persones que reben la renda mínima d'inserció la continuaran cobrant sense problemes.
Anar al contingut