Barcelona

Rajoy: l'home que tenia pressa

Mariano Rajoy ha aconseguit finalment l'anhelat avançament electoral. Així ho anunciava José Luis Rodríguez Zapatero a tres quarts d'una del migdia, confirmant les filtracions que esquitxaven els mitjans des de mig matí d'aquest divendres.

Actualitzat
No ho va fer la nit de la gran victòria electoral del PP en les municipals del 22 de maig, però 24 hores després de la gran fita popular Mariano Rajoy ja reclamava a Zapatero la convocatòria d'eleccions generals anticipades.

I des del maig el líder dels populars no ha perdut ocasió per exigir l'avançament: després de la publicació d'alguna dada negativa sobre el deute públic espanyol, durant l'últim Debat de Política General de Zapatero al capdavant del govern, amb el nomenament de Rubalcaba com a candidat socialista a les eleccions...

Ara ja té data: el 20 de novembre tindrà l'oportunitat de guanyar unes eleccions generals i aconseguir la presidència del govern espanyol, un govern del qual ja va formar part durant les dues legislatures presidides per José María Aznar al capdavant de diversos ministeris: el d'Administracions Públiques, el d'Educació i Ciència i el d'Interior.

També ha estat ministre de la Presidència i portaveu del govern espanyol. Precisament com a portaveu, Rajoy va haver d'afrontar els dos pitjors moments dels dos governs populars: el desastre ecològic pel vessament de petroli del "Prestige" i el suport d'Aznar a George Bush durant la invasió de l'Iraq el 2003.

I, tot i que encara se'l recorda pels "filets" que sortien del petrolier, es va convertir en l'amo de la xarxa durant l'última campanya electoral amb la seva evocada "niña". Caldrà esperar encara uns mesos per conèixer els secrets de la nova campanya.
Anar al contingut