Barcelona

Pasqual Maragall: "Tenim Estatut!"

"Tenim Estatut. Catalunya té el nou Estatut que desitjàvem." Aquestes han estat les primeres paraules que ha pronunciat el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, en la seva compareixença per valorar els resultats del referèndum sobre el nou Estatut. Segons Maragall, la victòria del "sí" ha estat "rotunda i inapel·lable" i n'ha donat les gràcies "al poble de Catalunya". El president de la Generalitat ha dit també que hauria volgut una participació més alta i ha lamentat els obstacles que s'han posat perquè el govern pogués promoure la participació.

Actualitzat

Pasqual Maragall ha dit que "Catalunya ha parlat clar" i que "hem escrit una pàgina de la nostra història expressada en llibertat". Segons el president de la Generalitat, Catalunya ha donat "una nova lliçó de civisme i maduresa democràtica" i s'ha felicitat perquè "hem guanyat el repte que ens havíem fixat com a país".

El president de la Generalitat ha advertit també que "s'ha acabat el victimisme", perquè amb el nou Estatut "tot dependrà de nosaltres" i, parlant en castellà, s'ha adreçat a la resta d'Espanya dient que "Catalunya inicia una nova etapa d'autogovern, llarga i positiva" i "més còmoda" per a Catalunya dins d'una Espanya plural "que avança".

Adreçant-se als partits i als ciutadans que han optat pel "no", Maragall els ha dit que la victòria del "sí" és una "victòria de tots" perquè "tothom ha guanyat". Segons Maragall, "d'aquí a poc" es percebrà la importància de la reforma de l'Estatut, un procés en el qual "tots hem guanyat". No obstant això, ha recordat que els vots en contra del nou text estatutari "no passen" d'una cinquena part del total i ha convidat ERC i el PP "a integrar-se en el procés" i a allunyar-se "de la pràctica irritada de la política".

Amb aquest resultat -ha dit Maragall- Catalunya compta amb la "determinació" per encarar un futur "col·lectiu" deixant de banda el "victimisme". "S'ha acabat el victimisme", ha proclamat, perquè "el que fem a partir d'ara depèn de nosaltres mateixos".

Maragall ha pronosticat un "gran futur" per a Catalunya a partir del nou Estatut i ha afirmat que l'horitzó "no havia estat mai tan esperançador". A més a més, s'ha referit a la "tenacitat" i la "determinació" que va prometre exercir en el moment d'assumir la presidència de la Generalitat i, en aquest sentit, ha posat com a exemple l'aprovació de l'Estatut.

Preguntat sobre el seu futur polític, Maragall ha respost que "aquest no és el tema" d'avui, sinó el resultat de la consulta popular sobre l'Estatut. La segona i última pregunta, referent al seu paper a l'hora de desenvolupar el text, ha donat peu perquè assegurés: "Dedicaré tot el meu esforç a desenvolupar-lo, sense cap tipus de dubte."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut