Oslo

El primer ministre noruec diu que està bé però qualifica la situació de "molt greu"

El primer ministre noruec, Jens Stoltenberg, ha intervingut als mitjans del país després de l'explosió que s'ha produït al centre d'Oslo per confirmar que tant ell com tot el seu gabinet estan bé. El ministre de Governació, Hans Kristian Amadsen, ha explicat a la BBC que la capital del país és ara mateix un caos i ha advertit que hi podria haver centenars d'atrapats a l'edifici governamental.

Actualitzat
El primer ministre noruec i altres membres del seu gabinet han començat a intervenir als mitjans per tranquil·litzar la població sobre la salut dels seus dirigents després de l'explosió al centre d'Oslo, a prop d'edificis governamentals, i que ha fet entre 20 i 30 morts, segons el darrer balanç. Al mateix temps, no amaguen que la situació és greu i que la zona ara mateix està immersa en un caos.

En una primera intervenció, el primer ministre noruec, Jens Stoltenberg, ha confirmat que tant ell com la resta del seu gabinet estan bé i ha declinat explicar on es troba per motius de seguretat i seguint els consells de la policia. L'oficina d'Stoltenberg està a pocs metres del lloc de la detonació però en aquell moment el primer ministre noruec no era al seu despatx. Stoltenberg qualifica de " molt greu" la situació.

Més tard, el primer ministre ha donat més detalls de l'explosio i del tiroteig a l'illa d'Utoya. Stoltenberg ha convocat una reunió de crisi amb diversos ministres per aquest divendres a la nit i ha informat que dissabte es trobarà amb els líders de la resta de partits.

A més del primer ministre noruec, també s'ha pogut escoltar la intervenció del ministre de Governació, Hans Kristian, qui ha explicat a la BBC que Oslo és un "caos" i ha alertat que hi podria haver centenars d'atrapats en les oficines governamentals. Tot i això, el ministre ha afegit que el fet que sigui divendres a la tarda fa que segurament hi hagués menys gent a les oficines.

Mentrestant, Frank R. Gardner, expert en qüestions de seguretat de la BBC, assegura que estan treballant amb la hipòtesi que l'explosió sigui un atemptat i recorda que Al-Qaeda va amenaçar Noruega l'any 2007 amb motiu de la publicació d'unes caricatures de Mahoma.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut