Imatge d'una de les oficines de Catalunya Caixa.
Tanca l'única oficina bancària que hi havia a Borredà.
Madrid

Les caixes que no superen els requisits mínims de solvència necessitaran 16.000 milions d'euros per reforçar el seu capital

Setze mil milions d'euros. Aquesta és la xifra que el Banc d'Espanya estipula que necessitaran els nou grups de caixes que no superen els requisits mínims de solvència exigits per l'organisme per reforçar el seu capital actual. Una dada que es desprèn de l'informe que ha presentat l'entitat poques hores abans que se sàpiguen els resultats de les proves d'estrès dels bancs i les caixes europees, que han de servir per estipular el seus nivells de solvència.

Actualitzat
Una de les principals conclusions a les quals arriba el darrer informe presentat pel Banc d'Espanya és la necessitat d'injectar liquidesa en les entitats que estan sota els requisits mínims de solvència.

En total, seran uns 16.000 milions d'euros destinats als nou grups de caixes que se situen en aquest nivell i que haurien de servir per reforçar el seu capital i per ajudar-les a pujar de categoria.

L'informe inclou un rànquing amb les entitats que necessitaran més capital. En la primera posició de la llista hi ha Bankia, que necessita uns 6.000 milions d'euros, seguida de la CAM, Nova Caixa Galícia i Catalunya Caixa.

Precisament per fer front a aquesta situació, l'entitat catalana ja ha anunciat que demanarà ajuda pública al FROB, mentre que d'altres han optat per sortir a borsa o per buscar inversors privats.
Anar al contingut