Madrid

Sinde vol una auditoria pública de totes les societats que gestionen drets d'autor

El govern espanyol vol demanar una auditoria pública de totes les societats que gestionen drets d'autors. Així ho ha explicat la ministra de cultura al Congrés dins d'un paquet de mesures per regular aquestes entitats, després del presumpte desviament de fons de la SGAE. Ángeles González-Sinde ha respost així en la sessió de control al govern espanyol a l'oposició i ha defensat que l'executiu ha actuat "d'acord amb totes les possibilitat que li atorga la llei sobre les vuit entitats de gestió autoritzades, inclosa la SGAE".

Actualitzat
Ángeles González-Sinde ha argumentat que no estan sota sospita ni els socis de la SGAE ni les societats de gestió. La ministra de Cultura ha subratllat que s'investiga una filial mercantil de la SGAE i per això ha proposat reformes legislatives en aquesta línia, en concret una "modificació parcial" de la llei de propietat intel·lectual que impideixi a les entitats de gestió la creació indiscriminada de fundacions i societats mercantils.

Seguidament, Sinde ha explicat que vol posar en marxa una auditoria pública que seria obligatòria per a totes les societats que gestionen drets d'autor.

Des del PP han retret a Sinde que no hagi vigilat i supervisat els comptes de la SGAE després de les denúncies rebudes. La ministra ha dit que la justícia és un més dels mecanismes de control previstos i s'ha excusat en una divisió de competències entre les comunitats autònomes i la UE.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut