Alumnes durant el dinar
Alumnes d'una escola durant el dinar
Reus

Reus suprimeix les ajudes de menjador per als nouvinguts

El nou alcalde de Reus, Carles Pellicer, anuncia l'aprovació de les noves bases de concessió d'ajudes de menjador als alumnes de l'escola pública d'Infantil i Primària. Per contra, el PSC de Reus critica aquesta proposta ja que les ajudes deixen de ser "universals".

Actualitzat
El govern de l'Ajuntament de Reus ha aprovat les noves bases de concessió d'ajudes de menjador dels alumnes de les escoles públiques infantils i primàries. Aquestes consisteixen bàsicament a retirar les subvencions a famílies que no estiguin empadronades al municipi com a mínim uns 2 anys.

S'exigeix que un dels dos pares estigui empadronat i també que els dos pares treballin per a la seva concessió. En cas de famílies monoparentals, l'únic progenitor també ha d'estar en nòmina.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha justificat la proposta per poder evitar l'"efecte crida" de nombroses sol·licituds. Per la seva part, la Comissió de Serveis de la Persona ha informat favorablement del canvi de bases afirmant que planeja adaptar-se a la realitat econòmica actual amb criteris de qualitat i eficiència".

Per la seva banda, a part del factor empadronament, també retorna el copagament per part dels beneficiaris que rebin l'ajuda. Es preveu, per tant, que la quantia de subvenció serà de 5 euros per als sol·licitants de renda familiar inferior a 7.967 euros i de 2 euros per als que disposen d'una renda entre 7.967 i 8.769 euros.

El PSC de Reus s'ha mostrat crític amb aquesta mesura ja que "no s'ajusta amb la llei de serveis socials". A part suposa una retallada social que deixa de ser "universal".

Per l'oposició, tant l'empadronament com el copagament limita les ajudes a famílies immigrants i pot fer caure la demanda de places de menjador.


Anar al contingut