L'alcalde de Sant Sebastià, Juan Karlos Izaguirre, amb camisa vermella, en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
L'alcalde de Sant Sebastià, Juan Karlos Izaguirre, amb camisa vermella, en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Sant Sebastià

Bildu retira una foto del rei de l'Ajuntament de Sant Sebastià

L'alcalde de la ciutat, Juan Karlos Izagirre, sosté que ha retirat el retrat perquè "no és un símbol que representi la majoria de donostiarres". El president, José Luis Rodríguez Zapatero, ja ha advertit la coalició independentista que hauran de complir la llei.

Actualitzat
Izagirre no se sentia còmode sota la fotografia de Joan Carles I, situada just a sobre d'on seu l'alcalde. I està convençut que la majoria de ciutadans de Sant Sebastià tampoc se senten representats per aquest símbol. Per això, aquest divendres ha decidit retirar el quadre.

Izagirre ha avançat que el substituiran amb un altre del Museu San Telmo que sigui "més representatiu i adequat" per a la capital guipuscoana.

Tant socialistes com populars bascos han demanat ja que es torni a penjar la foto del rei.

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha admès que no li agrada "gens" que Bildu estigui al front de l'Ajuntament de Sant Sebastià i de la Diputació de Guipúscoa. I ha afegit: "He de recordar dues coses: haurà de complir la llei, tota la llei. I no té majoria absoluta. I això també és important per la reflexió de les forces polítiques que estan a totes dues institucions".



Anar al contingut