Atenes

El primer ministre grec supera la moció de confiança i podrà fer nous ajustos

El primer ministre grec, Iorgos Papandreu, ha superat la moció de confiança a què s'ha sotmès aquest dimarts al Parlament i que li permetrà avançar en l'adopció de noves mesures d'austeritat, com li reclamen la UE i l'FMI per evitar la fallida. El socialista ha obtingut 155 vots a favor, mentre que 143 diputats hi han votat en contra. Coincidint amb el debat, el país ha viscut una altra jornada de vaga general i milers de persones s'han concentrat davant del Parlament en contra de les retallades.

Actualitzat
El primer ministre de Grècia, Iorgos Papandreu, ha superat la moció de confiança a què s'ha sotmès al Parlament i que li permetrà tirar endavant noves mesures d'austeritat, com li reclamen la Unió Europea i el Fons Monetari Internacional. Dels prop de 300 diputats que han votat, 155 han donat la seva confiança al nou govern grec, remodelat per Papandreu, mentre que 143 hi han votat en contra.

Després de superar aquesta votació, el govern grec té ara de termini fins al 3 de juliol per dissenyar i aplicar noves mesures d'austeritat i, d'aquesta manera, aconseguir el pagament dels 12.000 milions d'euros de l'últim tram del primer rescat i que la UE i l'FMI li obrin l'aixeta d'un segon paquet d'ajudes.

Durant tota la votació, a les portes del Parlament s'han concentrat milers de grecs que protestaven contra la posada en marxa de les mesures d'austeritat exigides per Brussel·les i les retallades socials que el govern d'Atenes està obligat a aplicar. Quan s'ha sabut que Papandreu havia obtingut el suport del Parlament, els concentrats a la plaça Síntagma han mostrat el seu descontentament. La moció de confiança s'ha fet també enmig d'una nova vaga general a Grècia.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut