El ministre alemany de Finances, la ministra Elena Salgado i el ministre grec de Finances (Foto: Reuters)
La reunió de l'Ecofin es fa a Brussel·les. (Foto: Reuters)
Brussel·les

La reunió de l'Eurogrup per un segon rescat a Grècia acaba sense acord

Els ministres de Finances de la zona euro no han aconseguit consensuar quin paper ha de jugar el sector privat en un segon rescat a Grècia. La trobada que han tingut aquest dimarts a la tarda a Brussel·les per discutir aquesta qüestió ha acabat sense acord i els mandataris s'han citat de nou diumenge a Luxemburg. Les posicions, de moment, estan enrocades. D'una banda, Alemanya vol assegurar-se que els creditors paguin una part de la factura. De l'altra, el BCE, planteja que l'aportació del sector privat sigui voluntària. La ministra Elena Salgado ha assenyalat que també hi ha altres camins.

Actualitzat
La reunió dels ministres de Finances de l'Eurogrup que s'ha fet aquest dimarts a la tarda a Brussel·les per discutir un segon rescat a Grècia ha acabat sense acord. La qüestió tornarà a estar sobre la taula a la trobada que mantindran els mandataris diumenge a Luxemburg, en vistes a preparar el terreny perquè el rescat grec s'abordi dilluns en la reunió mensual de l'Eurogrup, prevista pel 20 de juny també a Luxemburg.

Alemanya continua defensant una pròrroga de set anys en el venciment dels bons grecs i vol assegurar-se que els creditors privats paguin una part de la factura mentre que, des del BCE, tant Jean-Claude Trichet com el seu previsible successor, Mario Draghi, defensen que l'aportació del sector privat en un segon rescat a Grècia hauria de ser voluntària. Asseguren que si s'introdueix de forma obligatòria, això podria provocar turbulències als mercats.

A l'entrada de la reunió de l'Ecofin a Brussel·les, la ministra espanyola d'Economia, Elena Salgado, no ha volgut prendre part en cap de les dues posicions que hi ha sobre la perspectiva d'un segon paquet d'ajudes a Grècia. Salgado ha dit que "s'han d'atendre les raons del Banc Central Europeu" i trobar una solució "bona per a Grècia però també per a tot el conjunt de la zona euro" i ha volgut assenyalar que també hi ha solucions intermèdies, però, de moment no se n'ha trobat cap amb un ampli suport.

Anar al contingut