Stanley Fischer ha presentat la seva candidatura a l'FMI. (Foto: Reuters)
Stanley Fischer ha presentat la seva candidatura a l'FMI. (Foto: Reuters)
Jerusalem

El governador del Banc d'Israel, candidat a presidir l'FMI

Stanley Fischer, l'actual governador del Banc d'Israel, ha presentat la seva candidatura per presidir el Fons Monetari Internacional (FMI) en substitució del francès Dominique Strauss-Kahn, detingut per una presumpta agressió sexual a Nova York.

Actualitzat
Fischer ha fet saber al primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, la presentació de la seva candidatura, que ha dut a terme "tot i que sap que és un procés complicat i que hi ha possibles obstacles". En un declaracions al diari israelià "Haaretz", l'economista ha fet saber que "ha sorgit una oportunitat extraordinària i no planejada, potser l'única que hi haurà per competir per encapçalar l'FMI".

La candidata preferida per substituir Dominique Strauss-Kahn és en aquests moments la ministra francesa de Finances, Christine Lagarde, que seria la primera dona a presidir la institució. D'aquesta manera la prefectura de l'FMI seguiria estant en mans d'un europeu, tal com desitja la Unió Europea i marca la tradició.

Entre els punts que poden enfortir Fischer com a candidat hi ha la seva reconeguda reputació internacional, la seva experiència a l'FMI com a subdirector gerent, i el fet que sigui un dels candidats preferits per economistes, agències de risc i entitats financeres. També rep el suport dels països en vies de desenvolupament, que desitgen un president que provingui de noves economies.

Pel que fa als punts febles, pesa la seva edat, 67 anys; la nacionalitat nord-americana, i el fet d'haver obtingut recentment un passaport israelià.
Anar al contingut