Nova York

Dominique Strauss-Kahn es declara no culpable dels càrrecs d'abús sexual i intent de violació

Dominique Strauss-Kahn ha comparegut al Tribunal Suprem de Nova York. L'exdirector gerent del Fons Monetari Internacional (FMI) s'ha declarat no culpable dels càrrecs que se li imputen pel presumpte intent de violació i agressió sexual a una treballadora de l'hotel de luxe on s'allotjava a Nova York. Strauss-Khan, de 62 anys, s'enfronta a 25 anys de presó. L'escàndol li va costar el càrrec de director del FMI i també va posar fi a les seves aspiracions de ser candidat socialista a la presidència de França.

Actualitzat
Strauss-Kahn ha arribat al jutjat acompanyat de la seva dona, Anne Sinclair. A les portes l'esperaven membres del sindicat de treballadors d'hotel, la majoria dones vestides amb uniforme, que l'han rebut amb crits d'"avergonyeix-te" i "abusador".

L'exdirector de l'FMI ha comparegut pocs minuts a la sala de vistes, just el temps que li llegissin els càrrecs contra ell per agressió sexual i intent de violació i que s'hi declarés no culpable. El jutge Michael Obus ha decidit que la vista següent serà el 18 de juliol, després que la defensa ha demanat més temps per preparar la seva al·legació. En la sessió que tindrà lloc d'aquí una mica més d'un mes, s'establirà el calendari del procés així com les proves que presentaran la fiscalia i la defensa al judici, que podria allargar-se diversos mesos i que es farà amb jurat popular.

Dominique Strauss-Kahn va ser detingut el 14 de maig a l'aeroport internacional John F. Kennedy quan estava a punt de volar cap a París. Va ser després que la treballadora de l'hotel on s'allotjava -una dona guineana de 32 anys- el va denunciar per suposats abusos sexuals i intent de violació quan va entrar a la seva habitació per netejar-la.

La fiscalia acusa Dominique Strauss-Kahn d'acte criminal sexual, intent de violació, abús sexual en primer grau i privació de llibertat. Si fos declarat culpable, l'exdirector de l'FMI podria ser condemnat a 74 anys de presó tot i que el que acostuma a passar en aquests casos és que l'acusat compleixi la pena del delicte més castigat, en aquest cas, 25 anys de presó.

La defensa del polític francès afirma que no hi va haver "coacció amb violència. Qualsevol suggeriment del contrari és simplement no creïble", ha afegit. De la seva banda, els advocats de la dona suposadament agredida han plantejat la possibilitat que pugui declarar davant del judici. "Està destrossada i traumatitzada", ha afirmat un dels seus advocats. "Va ser un atac sexual terrible contra una dona innocent així que ella mateixa vindrà al tribunal i explicarà la veritat. El que vol és justícia. Tot el poder, diners i influència de Strauss-Kahn no evitaran que es descobreixi la veritat del que va fer en aquella habitació".

Mentre se celebra el judici, Dominique Strauss-Kahn està sota arrest domiciliari després d'haver pagat un milió de dòlars en efectiu i d'haver dipositat un aval de cinc milions. Ara viu en una casa al sud de Nova York valorada en 14 milions de dòlars i per la qual paga un lloguer de 50.000 euros mensuals. Està obligat a portar un braçalet electrònic i és vigilat les 24 hores del dia per guàrdies armats que ha de pagar de la seva butxaca i que costen uns 200.000 dòlars mensuals.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut