Barcelona

Els indignats decidiran aquest dimarts si continuen ocupant la plaça de Catalunya

Aquest diumenge havia de ser una jornada clau per al futur de les acampades. Els indignats havien de decidir si continuaven ocupant les places o desmuntaven el campament. Finalment, a l'assemblea que s'ha celebrat a Barcelona, a dos quarts de deu del vespre, han decidit ajornar la decisió fins aquest dimarts, com a conseqüència de les celebracions del Barça. Una celebració que no va afectar la pau a la plaça de Catalunya en cap moment. Hi va haver aldarulls, però no es van acostar al rovell de l'ou de l'acampada, que es va mantenir al marge gràcies a un cordó humà dels indignats i a les reiterades crides a la pau.

Actualitzat
Després de la victòria en les celebracions del Barça, el moviment del 15-M havia de decidir aquest diumenge si continuava amb la protesta o aixecava els campaments arreu de l'Estat. Per això, han convocat assemblees a tots els indrets on encara hi ha mobilitzacions.

Paco Ibáñez, a l'#acampadabcn

A Barcelona, la reunió s'ha fet a dos quarts de deu del vespre, després d'una visita del cantautor Paco Ibáñez a l'acampada. Finalment, però, els indignats barcelonins han decidit "reflexionar" i ajornar la decisió fins dimarts.

Per la seva banda, els indignats de la Puerta del Sol de Madrid han decidit que es queden a la plaça i no s'han marcat un horitzó en el calendari. Malgrat tot, han afegit que no és una decisió de consens, perquè hi ha moltes opinions divergents. De moment, doncs, el centre de Madrid continuarà amb la protesta i el campament, després que des de la comissió de comunicació de l'acampada s'ha assegurat que les autoritats policials els han garantit que, si no hi ha cap incident, no intervindran per desallotjar la plaça.

Victòria sobre els aldarulls


Amb el seu dispositiu especial, els indignats han aconseguit que l'eufòria destructiva posterior a la victòria del Barça a la Champions es quedés a les portes de la protesta.

La nit s'ha desenvolupat sense incidents en una plaça de Catalunya aïllada pels indignats del que passava al carrer de Pelai, on hi ha hagut més de 100 detinguts i de 130 ferits. Un cordó humà d'indignats i crits constants a la pau i a la calma han contingut els brètols, que, com sol ser habitual en les victòries del Barça, s'han aprofitat de les celebracions per enfrontar-se amb la policia.

Els aldarulls han acabat cap a les cinc de la matinada i han deixat poc temps per dormir als indignats. Els acampats a la plaça de Catalunya de Barcelona s'han despertat amb un cert ambient de ressaca però també amb la sensació de la feina ben feta per no haver-se barrejat amb els violents.

Tot i l'aïllament, s'han viscut moments de tensió arran dels disturbis ocasionats per alguns seguidors culers a prop de la plaça. La comissió de salut de l'acampada ha informat que ha atès 27 persones durant la nit, de les quals setze tenien ferides "greus" i dues, "molt greus".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut