Barcelona

Un centenar de detinguts i 132 ferits a Canaletes en les celebracions de la victòria del Barça

Una victòria blaugrana acaba, un cop més, amb aldarulls al centre de Barcelona. S'han produït enfrontaments amb la policia al carrer de Pelai de grups de brètols que els han llançat objectes. Durant força estona hi ha hagut corredisses amunt i avall del carrer i per la plaça de la Universitat. Els Mossos d'Esquadra han fet 109 detencions. El Sistema d'Emergències Mèdiques ha atès 132 persones, sobretot per policontusions, 114 de les quals han estat donades d'alta al mateix carrer. Trenta-sis són mossos i 8, agents de la Guàrdia Urbana. Divuit dels ferits han estat traslladats a diferents hospitals de la ciutat.

Actualitzat
La Guàrdia Urbana de Barcelona va col·laborar en el dispositiu de seguretat durant les celebracions blaugrana, i va efectuar 300 intervencions per venda ambulant i va decomissar un total de 6.000 llaunes de beguda.

Fins al centre de Barcelona s'hi van desplaçar unes 35.000 persones per seguir el partit des de les pantalles gegants instal·lades a l'arc de Triomf, i segons la Guàrdia Urbana, en el moment de màxima afluència, també es van concentrar a la zona alta de la Rambla i la plaça de Catalunya unes 40.000 persones. La nit, però, ha estat tranquil·la. Segons un primer balanç fet per l'Ajuntament de Barcelona, es van destrossar dos contenidors i una caixa d'enllumenat públic.

Tampoc hi ha hagut incidents a l'acampada de la plaça de Catalunya, on els indignats han fet un cordó humà per evitar-hi els aldarulls.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut