Barcelona

Uns 500 estudiants tallen l'avinguda Diagonal a l'altura del Palau Reial

Uns 500 estudiants han tallat aquest divendres l'avinguda Diagonal de Barcelona a l'altura del Palau Reial en solidaritat amb els indignats acampats a la plaça de Catalunya. Els estudiants, alumnes de la Universitat de Barcelona i la Universitat Politècnica de Catalunya, han interromput el trànsit en els dos sentits de la circulació a partir de dos quarts d'una del migdia.

Actualitzat
A la calçada de l'avinguda, els manifestants hi han instal·lat tres taules i una pissarra, on la gent podia deixar els seus missatges, i han penjat pancartes amb lemes com "menys futbol i més drets", "polítics i banquers, fora" o "tots som acampada".

El tall de la Diagonal ha afectat el trànsit a la ciutat de Barcelona, ja que els cotxes no podien passar i el tramvia només circulava parcialment. Els accessos a la capital catalana han quedat col·lapsats i les retencions han arribat a ser de sis quilòmetres a la carretera B-23, entre Sant Joan Despí i Esplugues de Llobregat, segons ha informat el Servei Català de Trànsit


Unió amb la manifestació de Drassanes

A partir de les quatre de la tarda, els estudiants s'han començat a moure i s'han dirigit cap al centre de la ciutat, per sumar-se a la manifestació dels indignats. Pocs minuts després de les cinc de la tarda, quan els estudiants ja havien arribat al passeig de Gràcia, tots els trams de l'avinguda Diagonal s'han reobert al trànsit.

Fonts del Sindicat d'Estudiants han criticat els desallotjaments que s'han produït aquest divendres a la capital catalana i a Lleida, i han recordat la previsió de nombroses concentracions en totes les places en solidaritat amb els indignats de Barcelona i la capital del Segrià, després de la càrrega policial.

Per demostrar que les seves mobilitzacions són pacífiques, els convocants han demanat a la gent que acudeixi amb flors a les concentracions.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut