Barcelona

Trias: "Avui l'hem feta grossa. Hem fet un canvi històric i Barcelona comença una nova etapa"

El candidat de CiU, Xavier Trias, ha comparegut exultant a la seu de CiU i ha afirmat: "Avui l'hem feta grossa!". El candidat de CiU s'ha referit a la victòria a l'alcaldia de Barcelona com "un somni" complert, i després de 32 anys amb una alcaldia socialista ha subratllat que "Barcelona comença una nova etapa i vull convidar tohom a sentir-se protagonista". Trias ha agraït la trucada per felicitar-lo del candidat pel PSC Jordi Hereu i del popular Alberto Fernández Díaz, i ha refermat el missatge repetit durant tota la campanya de "mà estesa a tots". Trias ha indicat que governarà "amb tots i per a tots" i com a líder de la força més votada a Barcelona, ha adreçat un missatge a tots els alcaldes del país: "Tindrem un alcalde (de Barcelona) nacionalista. Tindran una Barcelona generosa, orgullosa de ser capital de Catalunya".

Actualitzat
Xavier Trias, en les primeres paraules després de guanyar les eleccions a Barcelona, ha parlat dels seus sentiments: "Són uns moments molt emocionants per a mi, perquè molts cops he somiat arribar fins aquí", ha dit el candidat de CiU, que era la tercera vegada que es presentava a l'alcaldia de la capital catalana. Acte seguit, Trias ha volgut felicitar a tots els candidats de CiU de tots els pobles i ciutats. "Heu tret uns resultats extraordinaris, felicitats a tots de tot cor", els ha dit.

"L'hem feta grossa"

L'alcaldable de CiU a Barcelona ha començat a parlar flanquejat per Artur Mas, Josep Antoni Duran i Lleida i tota la cúpula de CiU i ha valorat els resultats obtinguts a Barcelona, on ha tret 15 regidors: "Avui l'hem feta grossa. Vam dir que faríem un canvi històric i l'hem fet per fi. CiU pot ocupar l'alcaldia de Barcelona i jo me'n sento molt feliç".

Trias ha volgut recordar-se "dels candidats de CiU a Barcelona que em van precedir", i després d'agrair la col·laboració de Mas i Duran i Lleida, ha destacat molt especialment el nom de Felip Puig, "a qui un dia se li va ficar al cap: ‘Aquest serveix per això", ha dit en referència a la idea de presentar-lo com a alcaldable a Barcelona.

El candidat de CiU ha volgut agrair dues trucades entre tots els que l'han trucat per felicitar-lo, les de Jordi Hereu i Alberto Fernández Díaz, dels quals ha dit que "han estat adversaris difícils, complicats".

Missatge de mà estesa

Trias ha llençat un missatge col·laborador: "Mà estesa absolutament a tothom, als que ens han votat, als que no; també la mà estesa als que no han anat a votar. Barcelona també són ells i en un moment d'eufòria com aquest ens ha de fer reflexionar i en aquesta gent també la servirem. "No m'he cansat de dir que vull ser l'alcalde de tots i actuarem així, sent l'alcalde de tots".

L'inici d'una nova etapa

Trias ha afirmat que "Barcelona comença una nova etapa avui i vull convidar a tots a sentir-se protagonista d'aquest canvi i no només acompanyants. Governarem amb tots i per tots", ha reiterat.

El candidat convergent també ha volgut adreçar un missatge a tots els alcaldes de Catalunya: "Tindrem una situació nova, un alcalde nacionalista (a Barcelona). "El primer que vull dir a tots alcaldes de Catalunya, és que tindran una Barcelona generosa, orgullosa de ser capital de Catalunya", els ha indicat.

Des de la seu de CiU, abans de dirigir-se al balcó de l'hotel Majestic per saludar els que s'hi havien aplegat, Trias ha dit que quan governi l'Ajuntament de Barcelona "com a capital de Catalunya serem exigents amb Artur Mas, però lleials amb el president de la Generalitat. Artur, estarem amb tu sempre, ha conclòs.

Premi a 32 anys de treball


Han estat les darreres paraules de Trias, que ha arrencat després que Duran i Lleida el presentés amb les següents paraules: "Imagineu-vos l'honor d'estar acompanyat pel president de la Generalitat i de l'alcalde de Barcelona", ha dit alçant les mans de Mas i Trias. Per la seva banda, Mas ha felicitat Trias pel resultat obtingut i ha valorat que és el "premi a una llarga trajectòria de 32 anys per aconseguir l'alcaldia de Barcelona".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut