Nova York

Ajornen la compareixença de Strauss-Kahn fins aquesta tarda per fer-li un examen forense

L'audiència preliminar per presentar els càrrecs contra Dominique Strauss-Kahn ha quedat ajornada fins aquesta tarda per poder recollir més proves. La policia de Nova York ja té el permís per buscar possibles esgarrapades i examinar la roba del president del Fons Monetari Internacional (FMI), acusat d'intent de violació, acte sexual il·lícit i detenció il·legal. El seu advocat ha afirmat que es defensarà vigorosament. Abans de poder-se declarar no culpable, la treballadora de l'hotel l'ha reconegut com a agressor.

Actualitzat
El director del Fons Monetari Internacional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, ha sortit emmanillat de la comissaria de Harlem on estava detingut des d'aquest diumenge. No se sap on l'ha portat la policia, però s'ha de sotmetre a un examen forense per veure si hi ha proves que l'incriminin en l'intent de violació d'una treballadora d'un hotel.

"Cansat, però bé"

També s'examinarà l'ADN de la roba. Per buscar aquestes dades s'ha ajornat fins a dos quarts de cinc d'aquesta tarda la compareixença davant un jutge, on s'ha de declarar no culpable. Segons ha explicat el seu advocat, Benjamin Brafman, el director de l'FMI "ha consentit que l'examinessin físicament aquesta nit a petició del govern; això s'està fent, i tenint en compte l'hora, hem acordat ajornar la compareixença davant el jutge fins demà al matí (aquesta tarda, hora catalana) i esperem ser al jutjat amb ell demà".

L'advocat ha afegit que Strauss-Kahn "està cansat, però està bé". "Vol defensar-se enèrgicament d'aquests càrrecs i nega haver fet res mal fet", ha conclòs.

Sense immunitat

Un portaveu policial ha advertit que les acusacions d'agressió sexual no permeten beneficiar-se de la immunitat diplomàtica.

En la roda de reconeixement d'aquesta matinada, la demandant ha reconegut l'economista francès com el seu agressor.

L'FMI ajorna una reunió informal


La detenció de l'economista francès, facilitada pel fet que es va descuidar el telèfon mòbil a l'hotel, ha provocat que el número 2 de l'organisme n'assumeixi la direcció provisional. L'FMI ha ajornat també fins avui la reunió informal que havia de fer el seu consell d'administració per poder recollir més proves.

En el moment de la detenció, Strauss-Khan es dirigia cap a Brussel·les per preparar la reunió de l'Ecofin d'aquest dilluns, una trobada en què s'havia d'aprovar el rescat de Portugal de 78.000 milions d'euros, estudiar l'ampliació de l'ajuda a Grècia i revisar les condicions del rescat a Irlanda.

França, consternada

A França continua la consternació per un cas que deixa el partit socialista molt tocat de cara a les eleccions presidencials de l'any que ve. Tant el govern com la formació d'esquerres apel·len a la presumpció d'innocència de Strauss-Kahn, polític carismàtic i ben reputat. La premsa francesa fa servir paraules com "increïble", "inversemblant", "inconcebible" i "impossible" en els seus editorials.

Els càrrecs

La fiscalia de Nova York acusa el director de l'FMI, Dominique Strauss-Kahn, d'assetjament sexual, intent de violació i privació il·legítima de llibertat després de la denúncia d'una treballadora d'un hotel de la ciutat nord-americana. Strauss-Kahn va ser detingut quan pujava a un avió en direcció a París. L'agressió hauria passat a l'hotel on Strauss-Kahn estava allotjat.

Una de les dones encarregades de la neteja, de 32 anys, hauria entrat a l'habitació, moment en què el màxim dirigent de l'FMI hauria sortit despullat de la dutxa. La dona l'acusa d'haver-la agafat pel braç i d'haver-la empès amb violència sobre el llit per obligar-la a practicar sexe oral. La dona, però, n'hauria pogut fugir corrents.

El 2008 es va saber que Strauss-Kahn havia mantingut relacions amb una treballadora de l'FMI. En aquella ocasió, Strauss-Kahn, que està casat, ho va considerar un "error", però la seva amant va perdre el lloc de treball.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut