Barcelona

Milers de persones mostren el seu malestar per la crisi i reclamen un sistema més just

El descontentament amb l'actual situació econòmica, política i social ha omplert el centre de Barcelona, amb unes 15.000 persones segons els impulsors, 6.000 segons la Guàrdia Urbana, i d'una seixantena de ciutats més d'Espanya. És la resposta a una convocatòria sortida de les xarxes socials que reclama un canvi estructural, una democràcia real, i que s'inspira en les revoltes al món àrab però també en les protestes viscudes en països com Islàndia, Portugal o la Gran Bretanya. L'objectiu era criticar la corrupció política i l'actual sistema financer, i demanar el canvi per un sistema més just.

Actualitzat
Es defineixen com "gent normal i corrent". I asseguren que estan "amoïnats i indignats" davant l'actual panorama econòmic, polític i social; la corrupció de polítics, empresaris i banquers, i la completa indefensió del ciutadà.

Així comença el manifest que ha ressonat aquest diumenge a la tarda en moltes ciutats espanyoles. Una seixantena s'han sumat a la iniciativa "Democràcia real, ja!", que ha aconseguit mobilitzar milers de persones sota un lema: "No som mercaderies en mans de polítics i banquers." A Barcelona han comptabilitzat que eren unes 15.000 persones, xifra que la Guàrdia Urbana ha rebaixat fins a 6.000.

Els manifestants demanen responsabilitats i un canvi del sistema actual per un de més just. Asseguren que qui surt al carrer aquest diumenge per dir prou és el malestar i el descontent ciutadà, i que aquest és el començament d'un cicle de protestes.

Diverses entitats socials s'han sumat a una iniciativa que ha aconseguit aglutinar unes 100.000 persones en els diferents grups promotors a les xarxes socials.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut