París

Commoció política a França després de la detenció de Strauss-Kahn

Strauss-Kahn és alguna cosa més que el president de l'FMI. És la persona en qui els socialistes encarnaven les seves esperances de derrotar Sarkozy. És el francès amb un càrrec internacional més important. Ara que tot sembla trencar-se, les reaccions no s'han fet esperar. De la dreta i l'esquerra, de família i amics, diferents personalitats han dit la seva sobre l'escàndol.

Actualitzat
Ségolène Royal, que va derrotar Strauss-Kahn en les primàries del 2007, demanava respecte a la presumpció d'innocència del polític francès. Alhora, tenia records per al seu entorn: "Els meus pensaments són per a la seva família, els seus amics i el mateix home que travessa aquest moment delicat."

El líder dels socialistes, Martine Aubry, demanava unió entre militants i simpatitzants del partit. La notícia havia agafat per sorpresa la cúpula del partit, que, ara per ara, segueix pendent de les noves que arriben dels EUA.

Marine Le Pen, líder del Front Nacional, també tenia paraules per a Strauss-Kahn. El polític de l'extrema dreta expressava: "El cas i els càrrecs... marquen la fi de la seva campanya i precampanya per a la presidència i probablement el seu partit li demanarà la dimissió."

El portaveu del govern, Francois Baroin, demana calma i serenitat a les masses. "Hem de ser extremament prudents en les nostres anàlisis, comentaris i conseqüències. La posició del govern francès respecta dos principis: un procés legal sota l'autoritat de la justícia dels EUA... i el respecte a la presumpció d'innocència."

Per la seva banda, Michel Taubmann, el biògraf de Strauss-Kahn, ideava una tesi diferent segons la qual Strauss-Kahn podria sortir beneficiat de l'escàndol. I és que, si les acusacions versades sobre la persona del president de l'FMI fossin falses, això podria suposar un augment de la seva popularitat entre els francesos, que, segons el biògraf, no toleren que s'embruti el nom d'algú en va.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut