Pròxim Orient

Esclat de violència en plena celebració del Dia de la Catàstrofe, amb què els palestins commemoren la creació de l'estat d'Israel

Incidents en diferents punts d'Israel i dels territoris palestins coincidint amb la commemoració de la Nakba, la jornada durant la qual els palestins recorden l'exili i la despossessió del seu poble arran de la creació, el 1948, de l'estat d'Israel.

Actualitzat
La presència de les forces de seguretat israelianes ha estat considerable en diversos punts fronterers.

A Ramallah s'ha celebrat el principal acte de la jornada, a la plaça d'Al-Manara. En aquesta plaça el primer ministre palestí, Salam Fayyad, ha pronunciat un discurs als assistents on ha fet una crida a la renovació del moviment polític palestí.

Durant la celebració de la jornada de la Nakba, centenars de palestins han creuat, des de Síria, la divisòria amb el massís del Golan, ocupat per Israel des del 1967, en un fet "sense precedents", segons informa l'emissora Veu d'Israel.

Víctimes mortals i ferits arreu d'Israel

El servei de notícies israelià Ynet ha afirmat que s'han produït trets a prop de la localitat drusa de Majdal Shams, als alts del Golan, on hi hauria hagut diverses víctimes mortals. També s'haurien produït morts a la frontera amb el Líban, novament com a resultat de tiroteigs entre forces de l'ordre i manifestants, que haurien intentat creuar els punts de control.

A Gaza, els enfrontaments han estat especialment durs. Els recomptes parlen d'una víctima mortal i ja es comptabilitzen més d'un centenar de ferits, segons ha informat Reuters, i a Cisjordània, haurien deixat un mort.

A Israel es diu que darrere d'aquests enfrontaments hi podria haver la mà de l'Iran, que hauria ajudat a convocar i transportar la gent fins a les fronteres per exaltar els ànims i provocar aquests greus aldarulls.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut