La seu central del Fons Monetari Internacional es troba a Washington DC.
La seu central del Fons Monetari Internacional es troba a Washington DC.
Nova York

El número 2 de l'FMI substituirà Strauss-Kahn mentre duri el procés judicial

El Fons Monetari Internacional (FMI) ha emès aquest diumenge un comunicat concís en què no ha volgut comentar la detenció del seu director gerent, Dominique Strauss-Kahn, per un presumpte delicte d'abús sexual. L'organització ha volgut deixar clar que el seu organisme financer està "plenament operatiu". "El director gerent de l'FMI, Strauss-Kahn, ha estat detingut a la ciutat de Nova York", és el que ha indicat en el comunicat la directora de Relacions Exteriors del Fons, Caroline Atkinson, sense entrar en detalls ni valoracions.

Actualitzat
"Strauss-Kahn ha rebut consell legal i l'FMI no té res a comentar", de manera que "totes les preguntes seran remeses al seu advocat personal i a les autoritats locals", ha precisat Atkinson, després de subratllar que "l'FMI continua funcionant i està plenament operatiu".

El seu relleu

El nord-americà John Lipsky, fins ara el número 2 de l'FMI, serà qui quedarà al capdavant de l'organització per substituir Strauss-Kahn mentre duri el procés judicial. Lipsky té 64 anys i és doctor en Economia per la Universitat de Stanford, i precisament dijous, sense saber tot el que havia de passar, havia anunciat que abandonaria l'FMI a finals d'agost, quan conclou el seu mandat.

Lipsky haurà d'ocupar el nou càrrec "d'acord amb els procediments de l'FMI", on s'estipula que el número 2 haurà d'exercir de director quan el titular es trobi absent de Washington.

A l'espera de comparèixer davant el jutge

S'espera que Strauss-Kahn, considerat el candidat favorit dels socialistes a les presidencials franceses del maig del 2012, comparegui davant d'un jutge de l'estat de Nova York, que en decretarà l'empresonament o la llibertat sota fiança. Segons el seu advocat, Benjamin Brafman, Strauss-Kahn es declararà "no culpable" dels càrrecs d'agressió sexual, intent de violació i privació il·legítima de llibertat que se li atribueixen.
Anar al contingut