Barcelona

Els cotxes elèctrics i el nou Q3, principals novetats del Saló de l'Automòbil

El Saló de l'Automòbil de Barcelona ha obert les portes per presentar al sector i a la premsa les últimes novetats europees i mundials, que els visitants podran veure a partir de dissabte. Enguany destaca, per exemple, l'Audi Q3, que es muntarà a la fàbrica que Seat té a Martorell, i els models elèctrics, que presenten diverses marques.

Actualitzat
No serà fins dilluns que el Saló de l'Automòbil obrirà les portes al gran públic per mostrar un dels principals protagonistes d'aquesta 36a edició, el cotxe elèctric i la mobilitat sostenible, que hi té dedicat un pavelló, amb una zona d'exposició per a empreses que desenvolupen tecnologies relacionades amb el cotxe elèctric, on mostraran les seves últimes innovacions al voltant de les bateries i les infraestructures de recàrrega.

Entre les novetats d'aquest any, que de moment poden veure professionals i periodistes, figuren la presentació mundial del Hyundai i40 Sedan o les presentacions europees del Volkswagen Beetle i el Hyundai Elantra i l'Audi Q3, que Seat fabricarà a Martorell.

Presentació europea del Q3


Tot i que no arribarà als concessionaris fins passat l'estiu, des d'avui la marca ja accepta comandes per reservar el Q3. El llançament d'aquest tot terreny urbà arriba en un moment en què el mercat de vendes a Espanya no s'acaba de recuperar. Els càlculs dels grup Volkswagen, però, són que el 90% de les prop de 100.000 unitats que es fabricaran a la planta de Seat a Martorell es vendran a d'altres països.

El nou model elèctric de Nissan

El saló de Barcelona també és la plataforma de llançament del vehicle cent per cent elèctric de Nissan. El Leaf comparteix protagonisme a l'estand de la marca japonesa amb l'Evalia, la furgoneta convertida en monovolum que es fabricarà a Barcelona. A Nissan són més prudents pel que fa a les perspectives del sector. Preveuen una caiguda de les vendes del 5% per la poca demanda.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut