Un treballador a l'interior del reactor 1 de Fukushima (Foto: Reuters)
Un treballador a l'interior del reactor 1 de Fukushima (Foto: Reuters)
Tòquio

Treballadors de Fukushima tornen al reactor 1 per intentar restablir-hi el sistema de refrigeració

Treballadors de la central nuclear de Fukushima han entrat per segona vegada al reactor número 1. Els operaris intenten restablir el sistema de refrigeració d'un dels reactors més danyats. Hi han estat mitja hora i n'han tornat a mesurar la radioactivitat, que no ha variat. Mentrestant, un altre mesuratge ha detectat nivells d'estronci 130 vegades superiors als normals.

Actualitzat
Fa uns quants dies, treballadors de Fukushima ja van accedir al reactor número 1 de la central amb l'objectiu de connectar un ventilador a les turbines situades en un edifici adjacent per tal que absorbís les partícules radioactives que el reactor ha emès a l'atmosfera per la seva elevada temperatura.

Nivells d'estronci 130 vegades superiors als habituals


Els resultats d'unes altres proves fetes a l'abril indiquen que els nivells d'estronci radioactiu al terra de la central nuclear de Fukushima són 130 vegades superiors al que seria habitual. Aquest material, que provoca càncer i que té tendència a instal·lar-se en els ossos, s'ha detectat a uns 500 metres dels reactors 1 i 2. Segons les autoritats japoneses, però, tot i que cal fer-ne un seguiment, aquests nivells no són perillosos per als treballadors de la central mentre portin màscares.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut