Barcelona

52 detinguts al Poblenou en l'operació més gran a Catalunya contra el robatori de coure

Cop contra els lladres de coure a Barcelona. Una vintena de patrulles dels Mossos d'Esquadra amb 180 agents i, fins i tot un helicòpter, han engegat aquesta matinada una macrooperació policial contra una banda de lladres de coure al barri del Poblenou, al districte de Sant Martí. La policia ha acordonat diversos carrers i ha escorcollat nou habitatges de la confluència dels carrers Agricultura i Cristòfor de Moura. Els agents han detingut 52 persones, tot i que preveuen detenir-ne 30 més en els pròxims dies, i han confiscat una vintena de vehicles. Es tracta de l'operació més important que s'ha fet mai a Catalunya d'aquestes característiques.

Actualitzat
Els veïns del barri del Poblenou, al districte de Sant Martí de Barcelona, s'han llevat amb el soroll de l'helicòpter dels Mossos d'Esquadra que sobrevolava la zona per controlar des de l'aire una operació a gran escala que s'ha fet contra una banda de lladres de coure.

Els agents dels Mossos han escorcollat nou habitatges de la confluència dels carrers Agricultura i Cristòfor de Moura i, de moment, han detingut 52 persones -dues dones i la resta homes- presumptament vinculades amb aquest grup criminal organitzat.

30 detencions més

El cap de la comissaria dels Mossos al districte de Sant Martí, Ignasi Teixidor, ha explicat que preveuen detenir 30 persones més i decomissar una trentena de vehicles durant els pròxims dies. De moment se n'han endut una vintena, sobretot furgonetes, que es feien servir per transportar el material robat.

La policia també ha comentat que els detinguts viuen al districte de Sant Martí de Barcelona i que actuaven arreu de Catalunya, especialment al Pirineu. La banda robava cable de coure d'instal·lacions elèctriques, telefòniques o ferroviàries i després el revenia al mercat negre.

Acumulen delictes

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha assegurat a "El matí de Catalunya Ràdio" que aquesta banda acumula delictes importants i confia que la condemna als detinguts sigui justa. Puig també ha comentat que hi podria haver intervencions policials en altres zones de Catalunya i més detencions els pròxims dies.

El robatori de coure va ser un dels que va augmentar més durant el 2010, en un percentatge del 140%; concretament, el 2010 hi va haver 3.840 denúncies.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut