Barcelona/Granada

Un "bon samarità" de Barcelona facilita el primer trasplantament de ronyó en cadena d'Espanya

Un "bon samarità", o donant altruista, de Barcelona ha facilitat el primer trasplantament de ronyó en cadena d'Espanya. En aquest primer cas hi van participar sis persones, que van ser intervingudes a la Fundació Puigvert de Barcelona i a l'Hospital Virgen de las Nieves de Granada el 6 d'abril. El Ministeri de Sanitat ha informat avui que el trasplantament ha estat un èxit i que donants i receptors es troben bé.

Actualitzat
Un donant altruista, o "bon samarità", de Barcelona ha facilitat el primer trasplantament de ronyó en cadena que s'ha fet a Espanya. En l'operació hi van participar 6 persones -tres donants i tres receptors-, que van ser intervingues el 6 d'abril a la Fundació Puigvert de Barcelona i a l'Hospital Virgen de las Nieves de Granada. La ministra de Sanitat, Leire Pajín, ha explicat avui que la intervenció va ser un èxit.

Com funciona el trasplantament en cadena?

El "bon samarità" que va facilitar aquest trasplantament en cadena va donar un ronyó a un home de Barcelona que estava inscrit a la llista d'espera de donació creuada, que és un altre tipus de trasplantament. La seva dona ha donat un ronyó a un altre home de Granada, i l'esposa d'aquest, que també estava inscrita a la llista de parelles de donants, l'ha donat a una dona catalana. La cadena s'ha tancat aquí perquè ja no s'ha trobat cap altra parella compatible i s'ha optat per donar-lo a una altra persona que estava a la llista d'espera de donants cadàver.

La filosofia del "bon samarità" és donar un ronyó a algú que ho necessiti sense esperar res a canvi i amb una única condició: que un familiar o amic del receptor faci el mateix per algú altre.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut