Madrid

El PSC es desmarca del PSOE al Senat i permet aprovar la moció pel fons de competitivitat

El Senat ha aprovat una moció que insta l'executiu espanyol a pagar el fons de competitivitat a la Generalitat. Una moció presentada per Entesa Catalana de Progrés i que ha comptat amb els vots a favor dels senadors d'Entesa, entre els quals hi ha senadors del PSC. També ha votat a favor de la moció el Partit Popular. En contra, hi han votat els senadors del PSOE, que han votat diferent dels seus homòlegs catalans. El senador d'Entesa, Miquel Bofill, ha defensat la seva proposta argumentant que en els anys 2009 i 2010 l'executiu espanyol ja havia avançat els diners ara reclamats. Per contra, des del PSOE, Joan Lerma l'ha rebatut dient que aquest any la Generalitat rebrà gairebé 3.000 milions d'euros, més de la quantitat reclamada per la Generalitat.

Actualitzat
El senador de l'Entesa, Miquel Bofill, ha afirmat que sense aquest fons no es podrà reduir el dèficit com demana l'Estat. Finalment, el Partit Popular ha votat a favor responsabilitzant Zapatero "d'enganyar" sempre els catalans amb el finançament i l'Estatut. Indecís fins l'últim moment, el PSC ha votat a favor de la mesura.

En canvi, BNG i PSOE han votat en contra. El socialista Joan Lerma ha argumentat que l'Estat no està incomplint amb el sistema de finançament i que Catalunya no es pot sentir "maltractada".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut