Imatge d'arxiu de Tim Hetherington (Foto: EFE)
Imatge d'arxiu de Tim Hetherington (Foto: EFE)
Londres

Dos periodistes estrangers moren a Líbia per bomba de morter de les tropes de Gaddafi

El fotògraf i britànic Tim Hetherington i el nord-americà Chris Hondros han mort a Misrata, a Líbia, ciutat assetjada per les tropes de Moammar al-Gaddafi. Hetherington i Hondros han perdut la vida a conseqüència d'un atac amb trets de morter en què dos fotoperiodistes més haurien resultat ferits. En els enfrontaments a la ciutat, sis persones més han mort i una seixantena més han resultat ferides, sobretot per trets de franctiradors.

Actualitzat
Tim Hetherington tenia 41 anys i era de Liverpool, tot i que actualment vivia als Estats Units, tenia la doble nacionalitat i treballava per a la revista "Vanity Fair". Era un conegut fotògraf de guerra, havia cobert conflictes com el de l'Afganistan i va guanyar el World Press Photo Award el 2007. A més, havia estat nominat a un Oscar per la codirecció del documental "Restrepo", de National Geographic, documental premiat amb el gran premi del jurat del Festival de Sundance.

Pel que fa al nord-americà Chris Hondros, ha rebut una ferida greu al cap i, tot i que en un principi s'ha informat que es trobava en estat crític, finalment ha mort. Hondros havia estat finalista del Pulitzer i havia rebut la Medalla d'Or Robert Capa, entre altres premis.

Trets de morter van arribar a la posició on es trobaven Hetherington, Hondros i dos companys més. Els altres dos són Guy Martin, amb ferides que han requerit operar-lo, i Michael Christopher Brown, que aparentment està ferit lleu.
Anar al contingut