El portaveu, Francesc Homs, en roda de premsa després del Consell Executiu
El portaveu, Francesc Homs, en roda de premsa després del Consell Executiu
Barcelona

La festa institucional de Sant Jordi reduirà dràsticament el nombre de convidats

La festa institucional de Sant Jordi que tradicionalment se celebra al monestir de Pedralbes també es veurà afectada per la política de reducció de despeses de la Generalitat. Enguany, el nombre de convidats es reduirà substancialment i passarà dels prop de 4.000 convidats oficials fins a un centenar. Amb això, la festa també veurà modificat a la baixa el seu pressupost, que serà de 18.000 euros.

Actualitzat
D'altra banda, en el marc d'aquesta celebració, es farà un acte de suport al poble del Japó que es farà a la façana del naixement de la Sagrada Família. El portaveu del govern de la Generalitat, Francesc Homs, ha dit que el govern té la voluntat de demostrar el suport de Catalunya al poble nipó després del sisme i devastador tsunami de l'11 de març passat en un acte que tindrà lloc a les 12 del migdia.

A més, també es mantindrà la jornada de portes obertes per a tothom que vulgui anar a visitar palau de la Generalitat.

Vegueries, posposat "sine die
"

Pel que fa a la constitució de les vegueries, el portaveu Francesc Homs ha dit, que encara que després de les eleccions municipals en teoria s'havien de modificar els cartells de les 4 diputacions, això no es farà. Homs ha explicat que abans d'aquest canvi calia una modificació de lleis estatals que no s'ha produït i que "no tindria sentit gastar-se cèntims" en un "canvi de retolacions sense més efectes".

Homs ha dit que no han calculat el cost que suposaria el canvi de cartells, posposat "sine die", però que "és de lògica" i de "sentit comú" que no casa amb la política que està duent a terme el govern de la Generalitat.  

Balanç de bons de la Generalitat

El portaveu del govern ha volgut referir-se a l'emissió de bons fets per la Generalitat de Catalunya per subratllar que el fet que s'hagin exhaurit abans de la finalització del termini per a la seva compra "és una notícia que genera confiança en el sistema en un moment difícil".

Homs ha dit que els bons a 2 anys -els que en un principi semblava que tindrien menys sortida- "els hem col·locat tots, i dels 800 milions d'euros inicials previstos s'ha arribat a superar els 900".  

Millorar l'FP

Per últim, Homs s'ha referit a la modificació del decret sobre l'FP que pretén millorar la coordinació i augmentar el nivell de qualificació dels alumnes per adaptar-ho a les necessitats de les empreses. El portaveu del govern ha dit que volen atacar el "desajust estructural que hi ha entre la Formació Professional i les sol·licituds de llocs de treball i per això han nomenat Teresa Casanovas com a presidenta del Consell Català de la Formació Professional.
Anar al contingut