El president de la Generalitat, Artur Mas, durant la celebració dels 20 anys de l'oficina de la Comissió Europea a Barcelona. (Foto: ACN)
El president de la Generalitat, Artur Mas, durant la celebració dels 20 anys de l'oficina de la Comissió Europea a Barcelona. (Foto: ACN)
Barcelona

Mas lamenta el "dèficit de reconeixement" del català en les institucions europees

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha lamentat el "dèficit de reconeixement" de la llengua catalana en les institucions europees i ha celebrat l'aposta que ha fet en aquest camp l'oficina de Representació de la Comissió Europea (CE) a Barcelona. Durant el seu discurs en la commemoració dels 20 anys d'aquesta oficina, ha recordat que el reconeixement de la llengua ha estat un dels cavalls de batalla dels eurodiputats catalans de tot signe i ha reclamat que Europa reconegui plenament el que signifiquen les cultures que la formen per tal de "ser realment l'Europa dels pobles, les nacions, les cultures i els ciutadans".

Actualitzat
Mas també ha defensat enfortir els llaços entre Catalunya i una Europa "políticament forta", capaç d'afrontar situacions com la crisi econòmica que travessa. Pel president de la Generalitat, fa falta "més Catalunya i més Europa" per tal de configurar un poder federal europeu fort, que convisqui amb poders regionals capaços de sintonitzar amb la població i prestar els serveis bàsics.

El cap de l'executiu català ha apostat per incrementar el "pes d'un poder federal europeu" i reduir el dels "estats centrals". Mas també ha reivindicat una millor vinculació entre el sud i el centre d'Europa a través d'infraestructures com el corredor de la Mediterrània.

Missatge en català de Barroso

Al principi de l'acte de commemoració, el president de la CE, José Manuel Durao Barroso, ha agraït la "bona acollida" que el poble i les institucions de Catalunya i les illes Balears han ofert a l'organisme europeu. En missatge en vídeo d'un minut i mig, fet íntegrament en català, Barroso ha subratllat el paper "d'altaveu a l'interior dels estats membres" que duen a terme les delegacions de les institucions europees.
Anar al contingut