Barcelona

La Generalitat considera una prioritat unir el Trambaix i el Trambesòs

La Generalitat està esperant que l'Ajuntament de Barcelona doni les primeres instruccions per "enllaçar els dos trams de la conurbació de Barcelona" del Trambaix i el Trambesòs, segons ha explicat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, el qual ha afegit que es tracta d'una "prioritat". El conseller ha fet aquestes declaracions precisament en un viatge en tramvia aquest dilluns amb motiu de la posada en marxa de quatre nous tramvies que permetran augmentar la freqüència i reduir el temps d'espera.

Actualitzat
Recorder confia que després de les eleccions municipals del 23 de maig la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona s'asseuran a la taula per "poder prendre les decisions que correspongui" i connectar els dos mitjans de transport. El conseller de Territori i Sostenibilitat ha remarcat que el govern té el màxim interès en l'operació i que la concessionària del tramvia -Tramvia Metropolità- també està disposada a tirar-la endavant.

"El primer que ha d'estar interessat que això vagi el més ràpid possible és l'Ajuntament de Barcelona, ​​perquè es tracta d'un servei públic", ha afirmat Recoder, que ha sostingut que, segons els estudis realitzats, la unió dels trams generaria un efecte multiplicador de la demanda.

El candidat socialista a la reelecció, Jordi Hereu, no preveu la connexió del tramvia en el pròxim mandat després del fracàs de la consulta de la reforma de l'avinguda Diagonal. En canvi, el seu soci al govern municipal i candidat ecosocialista, Ricard Gomà, s'ha mostrat partidari de fer l'enllaç per la Diagonal. El candidat de CiU a l'Ajuntament, Xavier Trias, aposta per reformar l'avinguda però unint el tramvia pels carrers de l'Eixample que determinin els tècnics.
Anar al contingut