Barcelona

Economia aclareix que no reduirà cap més impost mentre duri la situació d'ajust econòmic

La Conselleria d'Economia i Coneixement ha negat aquest diumenge a última hora que tingui en ment la reducció de cap impost, més enllà del de successions, ja suprimit, mentre duri l'actual context d'ajustament de l'economia catalana. L'anunci, fet a través d'un comunicat, és una precisió "perquè no es puguin fer males interpretacions ni treure de context les paraules del conseller Mas-Colell", en referència a una entrevista concedida a l'agència Europa Press en què ha avançat que el govern rebaixaria durant aquesta legislatura el recàrrec sobre l'IRPF autonòmic per a les rendes més altes.

Actualitzat
El conseller Andreu Mas-Colell ha obert la caixa dels trons aquest diumenge quan, en una entrevista a Europa Press, ha declarat que el govern es plantejava suprimir el recàrrec de dos punts en l'IRPF que el tripartit havia aprovat fa menys d'un any per als contribuents que ingressen més de 120.000 euros anuals.

La mesura, inclosa en el programa electoral amb què Artur Mas va guanyar les eleccions, afectaria uns 50.000 contribuents i es justifica per evitar que aquestes persones amb rendes altes s'estableixin en altres autonomies, com Madrid, on la tributació és més baixa.

La notícia s'ha escampat com l'escuma i ha provocat una gran indignació entre la ciutadania, com es pot comprovar en les desenes de comentaris que s'han fet a la notícia del 3cat24.cat, però també en l'àmbit polític.

Gairebé a les deu del vespre, el gabinet de premsa de la Conselleria ha fet arribar un comunicat als mitjans precisant les paraules de Mas-Colell per evitar, diuen textualment, que se'n puguin fer "males interpretacions" o que s'extreguin de context.

En aquest comunicat es nega "cap pla ni intenció de reduir cap impost, més enllà de la ja anunciada reforma de l'impost de successions, mentre duri el procés d'ajust de l'economia catalana".


Anar al contingut