Barcelona

El Parlament dóna llum verda a les iniciatives perquè lliurar el pis suposi saldar la hipoteca

El Parlament ha donat llum verda a la tramitació de diferents iniciatives per permetre que tornar el pis al banc serveixi per liquidar la hipoteca quan no es pot pagar, una mesura que, en qualsevol cas, ha d'acabar al Congrés perquè sigui efectiva, ja que requereix un canvi en la llei pressupostària.

Actualitzat
El Parlament ha tirat endavant les propostes per modificar la llei hipotecària de manera que es pugui debatre posteriorment al Congrés dels Diputats, mesura encaminada a poder saldar el deute amb les entitats bancàries entregant l'habitatge hipotecat després que CiU va retirar l'esmena a la totalitat que hi havia presentat.

Les proposicions continuaran ara el tràmit parlamentari.

ILP a favor de la mesura

També en favor de la mateixa mesura, s'ha presentat al Parlament una iniciativa popular per modificar la llei hipotecària. La iniciativa està impulsada per diverses entitats, entre les quals hi ha Comissions Obreres, l'Associació d'Usuaris de Bancs i Caixes i la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca. Membres d'aquestes entitats, i també persones que han estat desnonades o estan a punt de ser-ho per no poder pagar la hipoteca, s'han concentrat davant del Parlament en senyal de protesta.

El govern espanyol, en contra


José Luis Rodríguez Zapatero també ha parlat d'aquesta mesura en resposta a una pregunta del republicà Joan Ridao a la sessió de control a l'executiu. El president del govern espanyol ha donat a entendre que canviar ara la legislació sobre aquesta qüestió afectaria la solvència i la credibilitat del sistema bancari i que per això aposta per altres mesures, unes insinuacions que després ha confirmat la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, que ha descartat que per ara es tiri endavant.

A Catalunya, més de 40.000 persones es veuen afectades per aquest problema: les entitats financeres els continuen cobrant la hipoteca després de perdre l'habitatge per impagament.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut