Tòquio

El Japó es prepara per repartir iode, antídot contra les radiacions, entre els veïns de la central de Fukushima

L'alerta nuclear ha mobilitzat les autoritats nipones, que estan enllestint els preparatius per repartir iode a la zona afectada per la fuita nuclear que s'ha viscut a la planta de Fukushima com a conseqüència del terratrèmol d'aquest divendres al Japó. Tot i que des de les instàncies oficials s'insisteix que l'accident a la central nuclear és de nivell baix, s'ha evacuat la població en un radi de 20 quilòmetres i està previst distribuir iode com a antídot contra la radioactivitat a la població.

Actualitzat
El iode es repartirà entre la població propera a la central nuclear de Fukushima, una de les onze plantes nuclears del país que s'han aturat com a conseqüència del terratrèmol de 8,9 graus en l'escala de Richter que aquest divendres va sacsejar el país i que deixa un balanç, encara provisional, de 1.700 morts i desapareguts.

Les autoritats han evacuat prop de 90.000 persones en un radi de 20 quilòmetres al voltant de la central de Fukushima després que aquest dissabte hi hagués una explosió a la planta en la qual han quedat ferits quatre operaris. Ara entre els habitants de la zona es repartirà iode, ja que és un element protector contra el càncer de tiroides en cas d'exposició radioactiva en un accident nuclear.

L'Agència de Seguretat Nuclear japonesa ha classificat amb un 4 en una escala de 7 l'incident a la planta nuclear de Fukushima, el més greu des del desastre nuclear de Txernòbil. Per fer front a les conseqüències, l'Agència Internacional de l'Energia Atòmica, l'agència de l'ONU amb seu a Viena, ha reiterat el seu oferiment d'assistència tècnica al Japó.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut