Els anglesos The Human League (Foto: Sónar)
Els anglesos The Human League (Foto: Sónar)
Barcelona

The Human League, Steve Reich o Janelle Monae, alguns dels grans atractius del Sónar 2011

Els anglesos The Human League són un dels grans atractius del Sónar 2011, que s'ha presentat a l'antiga fàbrica Damm de Barcelona. Del 16 al 18 de juny per l'escenari barceloní del Sónar hi passaran figueres destacades i altres d'emergents amb propostes tan variades com Steve Reich, un dels pares del minimalisme; la nova diva Janelle Monae, que fa poques setmanes ja va seduir el públic català a la sala Apolo, o les britàniques Katy B. i la rapera M.I.A. Entre els més de 130 artistes i grups que també actuaran al Festival Internacional de Música Avançada i Art Multimèdia hi ha A-Trak, Atmosphere, Africa Hitech, Global Communication i Chris Cunningham.

Actualitzat
El cantant i compositor Steve Reich obrirà el dia 16 de juny a l'Auditori Barcelona la 18a edició del Sónar, que durant tres dies dibuixarà el mapamundi de l'electrònica actual.

La música nord-americana, l'evolució dels ritmes urbans britànics i l'essència "techno" són alguns dels eixos sobre els quals s'articularà la programació d'enguany, segons ha explicat Enric Palau, codirector del festival. I és que, segons Palau, l'edició del 2011 mostrarà alguns dels principals representants de l'electrònica actual: "Des de l'abstracció 'techno' a la 'bass music' d'estadis o del minimalisme contemporani al 'new rap'".

A més de Steve Reich, el panorama nord-americà estarà àmpliament representat per Janelle Monáe, Atmosphere, els membres del segell Tri Angle, Dominique Young Unique, The Gaslamp Killer, l'experimental Tyondai Braxton, així com A-Trak, responsable de l'èxit  "Barbara Streissand".

De la "bass music" britànica a l'electrònica de masses hi haurà al Sónar Magnetic Man, Pearson Sound, Ms. Dynamite, Floating, Africa Hitech i una de les noves figures, Katy B. L'essència del "techno" també l'aportaran formacions com Aphex Twin, Scuba, Silent Servant, Shackleton, Actress, Apparat, Surgeon, Global Communication i Lory D.

En l'edició d'enguany, el Sónar ha intentat mantenir un equilibri entre figures consagrades com The Human League, Underworld, Aphex Twin, M.I.A o Chris Cunningham, i talents emergents com Nicolas Jaar, el col·lectiu Numbers, Floating Points, Dominique Young Unique o Toro Y Moi.

El Sónar comptarà aquest any amb una nit més. Es tractarà d'un concert de clausura al teatre Grec a càrrec d'Alva Noto i Ryuichi Sakamoto.

22 actuacions per al Sónar Galícia

El Sónar Galícia es farà el 17 i 18 de juny i tindrà 22 actuacions. En la seva segona edició, hi haurà noms internacionals presents a Barcelona (M.I.A., Underworld, Thes Gaslamp Killer, James Holden, Shackleton, Cut Copy, Buraka Som Sistema, Die Antwoord, Magnetic Man) al costat d'una important representació d'artistes gallecs.

En col·laboració amb OFFF, certamen d'art multimèdia, el Sónar acollirà l'exposició "OFFF/Màtica", que tindrà lloc entre el 9 i el 19 de juny al CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona), amb una selecció d'obres interactives o estàtiques que tornen a la idea del retrat, a càrrec d'artistes que utilitzen la tecnologia per desenvolupar aquest gènere.

En el seu recorregut anual pel món, Sónar presentarà la seva setena edició de A Taste of Sónar a Londres el 19 de març i la quarta edició de SonarSound Tokyo els dies 2 i 3 d'abril que ve.
Anar al contingut