Nova York

Amancio Ortega puja dues posicions i ja és el setè home més ric del món, segons "Forbes"

El rànquing de més rics del món, una llista que elabora cada any la revista "Forbes", inclou 15 espanyols, amb Amancio Ortega al capdavant. El creador de l'imperi Inditex, amb 31.000 milions de dòlars, 6.000 més que l'any anterior, puja enguany dues posicions i ja és el setè home més ric del món. El següent espanyol del rànquing és Isak Andic, empresari català d'origen turc propietari de Mango, que ocupa la posició 159. Molt a prop se situa el valencià Juan Roig, de Mercadona, que s'estrena a la llista i passa al davant de les germanes Koplowitz i d'Emilio Botín. D'aquest últim es destaca que ha perdut moltes posicions: ha passat de la 582 a la 833.

Actualitzat
En la primera posició del rànquing dels homes més rics del món que elabora, des de fa 25 anys, la revista "Forbes", hi ha l'empresari mexicà Carlos Slim. La seva immensa fortuna ha superat, per segon any consecutiu, la dels nord-americans Bill Gates i Warren Buffet, que van ser 15 anys al capdamunt del podi. Ara ocupen la segona i la tercera posicions.

Slim, amb 74.000 milions de dòlars, té diferents negocis, però sobretot ha fet diners amb les telecomunicacions. Gates es queda en segona posició, a gairebé 20.000 milions de dòlars de distància, després d'haver cedit una tercera part de la seva fortuna a la fundació que porta el seu nom i el de la seva dona. El tercer és el filantrop inversor Warren Buffett, que amb 80 anys ha augmentat la seva fortuna en 4.000 milions de dòlars en un any.

Facebook "guanya" i Ikea "perd"

Entre els integrants de la llista, destaca el fundador i president de Facebook, Mark Zuckerberg, que ocupa la posició 52. I és que la seva fortuna ha augmentat espectacularment l'últim any: un 238%, fins als 13.500 milions de dòlars. De fet, s'ha convertit en el nord-americà que més ha vist créixer la seva fortuna l'últim any.

Per contra, el "perdedor" d'aquest any és el propietari d'Ikea. El suec establert a Suïssa Ingvar Kampard, que ocupava en l'anterior llista el lloc número 11, és ara al 162. El motiu? Ha passat del 17.000 als 6.000 milions de dòlars per pagament d'impostos.

1.220 persones amb més de 1.000 milions

El cas és, però, que el rànquing de "Forbes" revela que cada cop hi ha més multimilionaris. La llista de rics arriba al rècord de 1.210 persones amb més de 1.000 milions de dòlars, fortunes que en total sumen 4,5 bilions de dòlars. Per trobar la primera dona cal anar a la desena posició, on hi ha la nord-americana Christy Walton, propietària de Wal-Mart.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut